Kan donduran cinayet! Güvenlik korucusunun aracı önce tarandı sonra yakıldı

Yayın tarihi: 5 Haziran 2023 Pazartesi 11:59 am - Güncelleme: 5 Haziran 2023 Pazartesi 2:37 pm

Şırnak Cizre’de aracındayken silahlı saldırıya uğrayan güvenlik korucusu Mustafa Erdem hayatını kaybetti. Erdem’in aracının önce uzun namlulu silahla tarandığı daha sonra ateşe verildiği tespit edildi. Şırnak Valiliği, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve ‘terör saldırısı’ olarak değerlendirildiğini bildirdi.

Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Sur Mahallesi Aydınlık Sokak’ta içerisinde bir kişinin bulunduğu aracın yandığı ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Araçtaki kişinin güvenlik korucusu Mustafa Erdem olduğu tespit edildi.

Yaralı Erdem, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Erdem’in içerisinde bulunduğu aracın, henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce uzun namlulu silahla tarandıktan sonra ateşe verildiği öğrenildi.

Polis, saldırganların yakalanması için bölgede çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Valiliği açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Cizre ilçesi Sur Mahallesinde 04.06.2023 günü saat 21:00 civarında Güvenlik Korucusu Mustafa Erdem özel aracında Silahlı saldırı sonucu öldürülmüştür. İlk belirlemelere göre olayın terör saldırısı olduğu değerlendirilmektedir. Olay ile ilgili çok yönlü tahkikat yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bir güvenlik korucusu şehit oldu