‘Kamuda birden fazla maaşa engel’ teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!

Yayın tarihi: 27 Ekim 2021 Çarşamba 7:38 am - Güncelleme: 27 Ekim 2021 Çarşamba 7:42 am

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, ‘Kamu görevlilerinin birden fazla maaş almasının yasaklanmasını‘ öngören kanun teklifi verdi. Teklif, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın ‘kamu görevlilerinin birden fazla maaş almasının engellenmesini’ öngören kanun teklifi oylandı.

Genel Kurul’da teklifini anlatan Kasap “10 milyonun üzerinde işsizi olan, insanların çöpten rızık toplamaya çalıştığı, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, çocukların yatağa aç girdiği, hayat pahalılığının arttığı, insanların temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çektiği, yoksulluğun alabildiğine yaygınlaştığı bir ortamda bürokratlar, bakan yardımcıları 150-200 bin liralara yaklaşan maaşlar, huzur hakları alıyor. 11 yerden maaş alan bürokratınız var. Bu insafsızlıktır, vicdansızlıktır” dedi.

İşte isim isim Saray’ın çift maaşlıları!

“BU TAKSİMİ KURT YAPMAZ”

Konuşmasında, Necip Fazıl Kısakürek’in dizelerini anımsatan CHP’li Kasap; “Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa” diye konuştu.

Kasap’ın konuşmasının ardından yapılan oylama sonucunda kanun teklifi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kasap, daha sonra yaptığı değerlendirmede; “AKP ve MHP milletvekillerinin oylamada tutundukları tavırla bir kez daha milletin yanında olmadıklarını göstermişlerdir” ifadelerini kullandı.

AKP’nin vazgeçemediği bürokrat ailesine çift maaş bağlamış!