Kamu kurumlarında çalışan hamile personel için idari izin kararı

Yayın tarihi: 3 Haziran 2020 Çarşamba 12:38 am - Güncelleme: 3 Haziran 2020 Çarşamba 12:38 am

Hamile olan Dilek hemşirenin Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından sağlık emekçilerinin hükümete çağrısı üzerine, hamile personellerin idari izinlerinde düzenleme yapıldı.

Yoğun bakım ve ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan ve aynı zamanda hamile olan Dilek Akçabelen’in yakalandığı koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından gebe çalışanlar, kendilerinin ve bebeklerinin sağlığından endişe ederek seslerini Twitter üzerinden yetkililere duyurmaya çalışmıştı. Sosyal medyada konunun gündeme gelmesinin ardından, kamu kurumlarında görev yapan hamile personelin, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içinde idari izinli sayılacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına konuyla ilgili bir yazı gönderildi.

Yazıda, “Covid-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında (Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) istihdam şekline bakılmaksızın görev yapan hamile personelin, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılması Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür” denildi.