Kamu kuruluşları Bilal Erdoğan’ın vakfına sponsor oldu

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2022 Pazar 8:23 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2022 Pazar 8:23 pm

Kamu kurumları, Bilal Erdoğan’ın yönetimindeki Okçular Vakfı’nın, İstanbul 10. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışması’nın sponsoru oldu.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre; AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı’nın etkinliğine Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Halk Bankası gibi kamu bankaları ile Türk Hava Yolları (THY) ve en büyük hissesi Türkiye Varlık Fonu’na ait olan Turkcell sponsor oldu. Ayrıca, Demirören Holding’e ait olan ve sonra Ziraat Bankası’na geçen tartışmalı Kemer Country Club da yarışmanın sponsorları arasında yer aldı.

DİKKAT ÇEKEN SPONSORLAR

Bilal Erdoğan yönetimindeki Okçuluk Yarışması’na birçok kamu bankası sponsor oldu. Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Halk Bankası’nın spor olduğu yarışmada Türk Hava Yolları (THY) ile en büyük hissesi Türkiye Varlık Fonu’na ait olan Turkcell de sponsor olarak yer aldı.

Yarışmanın en dikkat çeken sponsoru ise son yıllarda tartışmaların odağın yer alan Kemerbugaz’daki Cemer County Club oldu. İktidara yakınlığıyla bilinen Demirören Holding, Ziraat Bankası’ndan aldığı krediye karşılık, İstanbul Göktürk Kemer Country’deki golf sahası arazilerini ipotek ettirmişti. Demirören Holding ödeme yapmayınca da Kemer Country Club’ın golf sahaları Ziraat Bankası’na geçmişti.

BİLAL ERDOĞAN: TÜRKİYE ZİRVEDE

Bilal Erdoğan konuşması sırasında “Umarım nice başarılara yürüyen ülkemiz için bu Fetih Kupası bir milat olur. Bunu bir milat olarak alıp başarı trendini takip ettiğimiz zaman, kulüpler, federasyonumuz, sayılardaki artışlar, bugün Türkiye okçulukta dünyanın zirvesinde…” dedi.

Okçular vakfı 1071 Malazgirt etkinlikleri için 50 milyon TL harcamış