Kamu bankaları bugün 3’lü kredi paketi açıklayacak

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2020 Cuma 8:53 am - Güncelleme: 29 Mayıs 2020 Cuma 8:53 am

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı normalleşme adımları kapsamında kamu bankaları tarafından bugün 3’lü kredi paketinin açıklanması bekleniyor. Üç ayaktan oluşan paket, elektronik ürün, mobilya ve konut alımı gibi alanları kapsayacak.

Hürriyet’ten Neşe Karanfil’in haberine göre, finansman paketinin ayrıntıları şöyle:

SOSYAL İHTİYAÇ PAKETİ

Birinci paket sosyal ihtiyaçların finansmanının karşılanmasını hedefliyor. Bunun yanı sıra paket kapsamında, yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, bisiklet-motosiklet, ev tekstil, çeyiz vb sektörlerin de desteklenmesi planlanıyor.

Virüse karşı konut kredisi veren AKP’ye CHP’den ders gibi ekonomik paket önerileri

TATİL-SEYAHAT PAKETİ

İkinci paket normalleşme sonrasında emekli ve çalışan kesimlerin tatil ve seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanmanın yanı sıra turizm sektörünü desteklemeyi amaçlıyor. Bu paketle bankaların müşteriye göre kredileri şekillendirebileceği belirtiliyor.

Murat Muratoğlu’ndan 100 milyarlık ekonomik paket yorumu: Ne müteahhit aşkıymış arkadaş

KONUT PAKETİ

Üçüncü pakette orta gelir grubunun konut kredisi taleplerinin uzun vadede ve tarihi düşük maliyetlerle karşılanması hedefleniyor. Şu anda konut kredilerinde en yüksek vade 180 ay.

‘Çokomelli ekonomik paketlerle ilgilenen şahıs; olmadı be!’

ÖDEMESİZ DÖNEM GELEBİLİR

Kamu bankaları nisan ayının başında Temel İhtiyaç Desteği kredisi uygulaması başlatmıştı. Hane halkı geliri 5 bin lira ve altında olanlara 6 ayı ödemesiz 36 ay vadeli kredi imkânı getirilmişti. Bu kredi Koronavirüs salgının etkilerini gidermek amacıyla gündeme gelmişti. Yeni gelecek paketlerde ödemesiz dönem olabileceği, daha uygun faiz ve vadenin gündeme gelebileceği iddia ediliyor.

Yeni ekonomik pakette vakanın tam tersi vaaz ediliyor – 18 Dakika