Kampçıları üzecek haber! Artık vergi ödeyeceksiniz

Yayın tarihi: 26 Kasım 2019 Salı 5:16 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2019 Salı 5:16 pm

Yaz aylarında otelleri pahalı bularak kamp alanlarını tercih eden vatandaşlar artık ‘çadır vergisi’ ödeyecek.

Günboyu gazetesinden Ümit Karadağ’ın haberine göre; AKP tarafından geçtiğimiz günlerde Meclis’e sunulan ‘Konaklama Vergisi’ kabul edilerek, yasalaştı.“

Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart hotel, misafirhane ve kamping gibi tesisler ile dağ ve yayla evi gibi kırsal turizm tesislerinde verilen geceleme hizmeti konaklama vergisine tabi olacağı bildirildi.

“ÇADIR VERGİSİ”

5 yıldızlı otel ve tatil köyleri için 18 TL; 4 yıldızlı otel ve tatil köyleri için 12 TL; 3 yıldızlı oteller ve belediye belgeli konaklama tesisleri için 9 TL; 2 ve bir yıldızlı oteller, pansiyon, motel, apart hotel ve kampingler için 6 TL; butik oteller ve özel konaklama tesisleri için 18 TL olacak.

“BANKTA YATARSANIZ VERGİ YOK”

Günboyu gazetesine konuşan Vergi Uzmanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ozan Bingöl “Değerli arkadaşlar moralinizi bozmak istemem ama çadır kamplarından da konaklama vergisi alınacağını bilin isterim, O kamp alanına karavan ile gitseniz dahi o vergiyi ödemek zorundasınız. Ancak bir parkta bankta gecelersek vergi yok!” ifadelerini kullandı.