Kamala Harris’in başkan yardımcısı adayı kim olacak? Öne çıkan üç eski başsavcı

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 12:23 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 12:24 pm

Donald Trump’a karşı anketlerde yükselişe geçen Kamala Harris‘in üç başkan yardımcısı adayı üzerinde düşündüğü belirtildi. ABD basınına göre Harris’in aklında, kendisi gibi başsavcılıktan gelen üç isim var.

ABD’deki kasım seçimlerinde Demokratların adayı Kamala Harris’in olası başkan yardımcısı adayının kim olacağı tartışılıyor. Anketlerde yükselişe geçen Kamala Harris’in üç başkan yardımcısı adayı üzerinde düşündüğü bildirildi.

New York Times gazetesi, eski California Başsavcısı olan Harris’in, kendisi gibi hukuk kökenli birini yardımcısı olarak görmek istediğini yazdı. Habere göre Demokrat Parti’de başkan yardımcılığı için öne çıkan isimler arasında üç eski başsavcı bulunuyor: Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper, Kentucky Valisi Andy Beshear ve Pennsylvania Valisi Josh Shapiro.

Gazeteye konuşan Harris’e yakın kaynaklar, özellikle muhafazakârların da güçlü olduğu salıncak eyaletleri etkileyebilecek ve “ideolojik açıdan Harris’i dengeleyebilecek” bir ismin tercih edilmesinin muhtemel olduğunu aktardı.

Başsavcılığı döneminde Harris’in danışmanlığını yapan Daniel R. Suvor, özellikle Roy Cooper’ın Kamala Harris’e yakın bir isim olduğunu, başsavcı oldukları dönemde bankalarla mortgage görüşmelerinde birlikte hareket ettiklerini belirtti.

Vali Josh Shapiro ise kritik önemdeki salıncak eyaletlerden Pennsylvania’da Demokrat Parti’nin kazanmasının sağlayabilecek bir isim olarak görülüyor.

46 yaşındaki Kentucky Valisi Andy Beshear de muhafazakârların kalelerinden biri olan eyalette üst üste seçimi kazanarak dikkat çeken bir başarıya imza atmıştı ve anketlere göre ülkenin en popüler Demokrat valisi konumunda.

5 Kasım’da düzenlenecek seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’den yeniden aday olan eski ABD Başkanı Donald Trump, başkan yardımcısı adayının Cumhuriyetçi Ohio Senatörü James David Vance olduğunu duyurmuştu.

Kamala Harris 24 saatte 81 milyon dolar topladı

Kaynak: HABER MERKEZİ