Kamala Harris 24 saatte 81 milyon dolar topladı

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2024 Salı 8:13 am - Güncelleme: 23 Temmuz 2024 Salı 8:13 am

ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylık yarışından çekilmesiyle birlikte Demokratların başkanlık yarışındaki en güçlü ismi Kamala Harris, 24 saatte 81 milyon bağış topladı.

ABD Başkanı Joe Biden, kasımdaki seçimler için adaylık yarışından çekildiğini duyurdu. Unutkanlıkları ve sakarlıklarıyla sık sık gündeme gelen başkan eski ABD Başkanı Barack Obama’dan Hollywood yıldızı George Clooney’e kadar pek çok kişiden çekilme çağrısı almıştı.

Biden’ın adaylığıktan çekilmesinin ardından Demokratların adayı olarak ön plana çıkan isim Başkan Yardımcısı Kamala Harris oldu.

Harris’in ekibinden yapılan açıklamaya göre, Biden’ın başkan adaylığı konusunda kendi yerine aday göstermesinden itibaren son 24 saatte Harris’e 81 milyon dolar bağış yapıldı.

REKOR BAĞIŞ

ABD medyasında yer alan haberlere göre, söz konusu rakam, 24 saat içinde ulaşılmış en yüksek bağış miktarı olarak kayda geçti.

Cumhuriyetçi Donald Trump, New York’taki sus payı davasında, kararın açıklanmasının ardından 24 saatte 50 milyon dolardan fazla bağış toplamıştı.

Adaylıktan çekilen Biden’den ekibine son dakika ‘golü’

Kaynak: TELE1