Kalp spazmı geçiren yolcu otobüs şoförünün çabalarıyla hayata tutundu

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 1:56 pm - Güncelleme: 7 Mart 2023 Salı 1:56 pm

Belediye otobüsünde kalp spazmı geçiren Mahmut Akdemir, eşinin şoför Havva İpekli’ye haber vermesi ve İpekli’nin çabaları sayesinde hayata tutundu.

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Mahmut ve Emine Akdemir çifti, yakınlarının yanına gitmek için belediye otobüsüne bindi. Otobüs Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde ilerlerken, Mahmut Akdemir bir anda fenalaştı. Durumu fark eden eşi Emine Akdemir, hemen otobüs şoförü Havva İpekli’ye seslenerek, aracı durdurmasını ve sağlık ekiplerine haber vermesini istedi. Aracı durduran Havva İpekli, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı.

En yakın ambulansın Altaylılar Mahallesi’nde bulunduğu bilgisini alan Havva İpekli, hastayı bir an önce sağlık ekipleriyle buluşturabilmek için yeniden hareket etti.

Şoför İpekli, tesadüfen bulvardan geçen karşı yönden gelen hasta nakil ambulansını fark edip, korna çalıp yardım istedi. Duran ambulanstaki ekip, Mahmut Akdemir’e ilk müdahaleyi yaptı. Akdemir, kısa süre sonra olay yerine ulaşan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yapılan kontrollerde kalp spazmı geçirdiği anlaşılan Mahmut Akdemir, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Galada kalp krizi geçiren Muhlis Asan yaşam mücadelesini kaybetti