Kalın’dan yeniden kapanma sinyali

Yayın tarihi: 12 Mart 2021 Cuma 11:17 am - Güncelleme: 12 Mart 2021 Cuma 11:17 am

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, normalleşmenin başlamasıyla birlikte hızla artış göstererek vakaların 14 binin üzerine çıkmasının ardından “Tekrar kapanma olur mu?” sorusunu cevapladı.

Kalın, “Kontrollü normalleşme dediğimiz süreç tedbirleri önemsememeye dönüşürse yeniden kapanmak zorunda kalırız” dedi.

Kalın, Haber Global’de yayınlanan Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“KAPANMA İHTİMALİ HEP VAR”

Kalın, koronavirüs tedbirlerine uyulması gerektiğini vurgulayarak “Kontrollü normalleşme dediğimiz süreç tedbirleri önemsememeye dönüşürse yeniden kapanmak zorunda kalırız. Biz bunu istemiyoruz. Bu ihtimal hep var” diye konuştu.

Kalın, şöyle devam etti:
“Bu kararı almak da çok kolay değildi. Biz farkındayız esnaf ve vatandaşlar daraldı. Tedbirlerimizi alıyoruz, aşı oluyoruz bir yandan da sosyal ve ekonomik hayat devam ediyor. Bu dengeyi korumak zorundayız. Bu dengeyi ihmal edersek vaka sayılar 40 binlere 50 binlere geldiğinde vatandaş bize gelecek ‘Aman kapatın, hasta olmak istemiyoruz’ diyecek. Devletin aldığı tedbirlere uyulursa anlamlı oluyor. Aşı işini en iyi götüren ülkelerden biriyiz. 10 milyondan fazla insanı aşıladık. Bu devam edecek. Ama bu sorunu çözmeye yetmiyor. 50 milyon insanı aşılamamız lazım en azından. Daha 5’te 1’ini yaptık. Tedbirleri elden bırakmamak lazım. Vaka sayısını artıracak birçok olay yaşayacağız. Bu nedenle tedbirleri elden bırakmayalım.”