Kahveci ve kıraathanecilere Büyükşehir’den para yardımı

Yayın tarihi: 20 Nisan 2021 Salı 5:28 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2021 Salı 5:28 pm

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden pandemi döneminde zor günler geçiren kahveci esnafına bir buçuk milyon lira nakdi destek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, salgında mağdur olan hemen her kesime destek verilmesine yönelik sosyal belediyecilik kararlılığı ve talimatı ile harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, kahvehane esnafına nakdi destek vermeyi sürdürüyor.

Adana Kahveciler Odası’na aktif olarak kayıtlı kahvehane, kıraathane, çay bahçeleri, internet kafe ve elektronik oyun salonları esnafına destek olmak amacıyla 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 5393 sayılı kanunu ilgili mevzuatlar doğrultusunda nakdi yardım gerçekleştiriliyor.

BİR BUÇUK MİLYON LİRA ÖDENEK SAĞLANDI

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na, ilgili kesime verilmek üzere 1.500.000 TL tutarında yardım ödeneği sağlandı. Kahveciler Odasına kayıtlı ve başka hiçbir geliri olmayan kahvehane, kıraathane, çay bahçeleri, internet kafe ve elektronik oyun salonları sahiplerine ve yanında çalışan bir kişiye nakdi yardım yapılıyor.

ŞU ANA KADAR 600 ESNAF VE ÇALIŞAN DESTEKTEN YARARLANDI

Büyükşehir Belediyesi almış olduğu karar ile tüm şartları taşıyan ve başka bir geliri olmayan esnafa 1.000 TL yanında çalışan bir kişiye ise 500 TL tutarında tek seferlik ödeme gerçekleştiriyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca yapılan değerlendirme sonucunda, kent merkezi ve 15 ilçeden başvurusunu tamamlayan toplam 600 esnaf ve çalışanı nakdi yardımdan yararlandı. Yardımın devam ettiğini söyleyen Büyükşehir bürokratları, nakdi yardımdan yararlanmak isteyen esnafın, kimlik fotokopisi, iş yeri açma ruhsatı, oda kayıt belgesi, vergi levhası ve iban numaralı dekont ile birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi’ne şahsen başvurmaları gerektiğini dile getirdi.