‘Kahve’ isimli kuzunun altını bezleyip bebek gibi bakıyorlar

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 11:55 am - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 12:06 pm

Tokat’ta yaşayan Ali Umancıoğlu, doğum sonrası annesinin kabullenmemesi nedeniyle bakımsız kalan kuzuyu evine aldı. Çocuk bezi ile altı bezlenen ve biberonla beslenen kuzuya en çok ilgiliyi ailenin kız çocukları Helen, Sahra ve Tuğçe yakından gösteriyor.

Tokat merkeze bağlı Endiz köyünde koyun besleyen evli ve 3 çocuk babası Ali Umancıoğlu’nun koyunlarından bir tanesi 20 gün önce doğum yaptı. İkiz kuzu dünyaya getiren koyun, kuzulardan bir tanesini kabullenmeyince, Umancıoğlu ölmek üzere olan kuzuyu alarak evine getirdi. Altını çocuk bezi ile bezleyen ve biberon ile beslenen kuzuyla ise Umancıoğlu’nun Helen (12), Sahra (9) ve Tuğçe (7) ismindeki 3 kızı ilgileniyor. ‘Kahve’ ismini verdikleri kuzuya aile gözü gibi bakıyor.

“3 TANE KIZIM VARDI 4 TANE OLDU”

Kuzunun artın ailelerinden biri olduğunu söyleyen Ali Umancıoğlu, “Koyunlarımdan bir tanesi doğum yaptı. Oda ikiz oldu. Annesi bir tanesine bakmadı. Annesi de bakmayınca ölmek üzereydi. Bende çocuklarım baksın diye aldım evime getirdim. Buraya getirmem ile kuzumuz da ölmedi. Çok iyi oldu. Çocuklarım bakıyor onlar ilgileniyor. Kuzumuz şu anda 20 günlük ismini ise ‘Kahve’ koyduk. Oda artık ailemizden biri oldu. Evimizde güzel bir ortam oldu. Evimizde bütün odaları geziyor, geliyor sobanın yanında yatıyor. Oda en küçük kızımız oldu. Yani 3 tane kızım vardı, 4 tane kızım oldu” dedi.

Koyunları kurtarmak isterken uçurumdan düşerek canından oldu