Kahramanmaraş’taki 888 milyon liralık ihale tanıdığa gitti

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 6:57 am - Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı 6:57 am

Kahramanmaraş’ta 888 milyon liralık ihaleyi Leda Yapı’nın sahibi AKP’ye yakın olduğu belirtilen müteahhit Nazmi Coşar’ın aldığı iddia edildi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre;  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ 25 Ocak’ta Kahramanmaraş Onikişubat’ta yapılacak 265 konut ve 103 dükkân inşaatı ve altyapı ve çevre düzenlemesi için yapımı için ihaleye çıktı.

Pazarlık usulüyle yapılan ihaleyi 888 milyon TL’ye Leda Yapı ve Proje Taahhüt Limited Şirketi aldığı iddia edildi. Ankara merkezli Leda Yapı’nın sahibi AKP’ye yakın olduğu belirtilen müteahhit Nazmi Coşar. Partinin kurucu üyeleri arasında bulunan ve AKP hükümetlerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerini üstlenen Hüseyin Çelik, “değerli dostum” olarak nitelendirdiği Coşar’ın oğlunun nikâh şahitliğini de yapmıştı.

TOPLAM 9 MİLYARLIK İHALE İDDİASI

Coşar, 2019’da RTÜK Başkanlığı görevine getirilen Ebubekir Şahin’i de ziyaret etmişti. Leda Yapı ve Proje Taahhüt Limited Şirketi, 2011’den beri 34 kamu ihalesi aldı. Bu ihalelerin 28’i ise TOKİ’den. Şirketin bugüne dek aldığı kamu ihalelerinin toplam bedeli 9 milyar 83 milyon TL. değerinde olduğu iddia edildi.

Kaynak: TELE1