Kahramanmaraş’ta çifte orman yangını! Havadan ve karadan müdahale yapılıyor

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2023 Pazar 8:00 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2023 Pazar 9:39 pm

Depremle sarsılan Kahramanmaraş’ta Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde çıkan yangına havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

11 ilde büyük yıkıma neden olan 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta afetler peş peşe geliyor. Öğle saatlerinde Elbistan ilçesinde AFAD’ın verilerine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana gelen Kahramannaraş’ın Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde de orman yangını meydana geldi.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Onikişubat ilçesine bağlı Çamlıca ve Kazma Bağları mevkisi ile Pazarcık ilçesi Şahintepe mevkisindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangınları görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye ve ilk müdahale aracı ile ekipler sevk edildi.

Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına ekipler 6 helikopter, 2 uçak, 20 arazöz ve 90 personelle müdahale başlatıldı.

VALİ COŞKUN: BAZI EVLER YANDI

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun da bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada açıklama yapan Vali Coşkun, bazı evlerin yandığı yangında şu ana kadar ölü ve yaralının olmadığını belirterek, şunları söyledi:

*Yangına şu an havadan 5 helikopter 2 uçakla müdahale ediliyor. Tabi buranın arazi yapısı çok engebeli sokakları çok dar olduğu için karadan müdahalede biraz zorlanıyoruz ama hem itfaiye teşkilatımız hem orman teşkilatımız güçlü bir şekilde yerden de müdahale ediliyor.

*Belli bir noktaya geldi; henüz kontrol altına alınmadı ama inşallah hava şartlarında bir değişiklik olmazsa 1 saate kadar kontrol altına almayı hedefliyoruz.

*Hepimize geçmiş olsun. Şu an için can kaybımız yok, yaralanan yok çok şükür. Evlerimizde tahliye edilenler oldu.

*Şu an arkadaşlarımız konuyu yakından takip ediyorlar. Birkaç tane yanan ev söz konusu ama ilerleyen saatlerde daha net sayı ortaya çıkar.

*Birkaç eve sirayet etti ancak herhangi bir can kaybı ve yaralımız söz konusu değil. Arkadaşlarımızı konuyu hassasiyetle takip ediyorlar.

Kahramanmaraş depremlerle sallanmaya devam ediyor