Kahramanmaraş ve Van’da yeni koronavirüs yasakları

Yayın tarihi: 21 Ekim 2020 Çarşamba 11:14 am - Güncelleme: 21 Ekim 2020 Çarşamba 11:40 am

Kahramanmaraş’ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların belli saatlerde pazar yerine girişlerine kısıtlama getirilirken, Van’da otobüs ve minibüslerde ayakta yolcu alınmayacağı belirtilirken, düğün ve taziyelere ilişkin de yeni kararlar alındı.

Koronavirüs salgınında vakaların yükselişe geçmesiyle yasaklara geri dönülüyor. Kahramanmaraş ve Van’da yeni yasak kararları alındı.

KAHRAMANMARAŞ’TA 65 YAŞA PAZAR YASAĞI

Kahramanmaraş Valiliği, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara belli saatlerde pazar yerine girişlerine kısıtlaması getirildiğini duyurdu. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Covid-19 ile mücadele kapsamında yeni kararlar alındığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Koronavirüs salgınıyla mücadelede risk grubunda yer alan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın bulaş riskinin arttığı 07.00-10.00 ile 17.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmaması kısıtlamasının devamına karar verilmiştir. Salgınla mücadelede risk grubunda yer alan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın akşam 15.00’ten sonra sebze, meyve pazarlarına girişlerinin kısıtlanması kararlaştırılmıştır.”

VAN’DA TOPLU ULAŞIM, DÜĞÜN VE TAZİYELERE İLİŞKİN KARARLAR

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında özellikle toplu ulaşım, düğün ve taziyelere ilişkin kararlar alındı.

Vali Bilmez, mevcut kararlara ek olarak alınan yeni kararları açıkladı: “Düğün ve taziyelerde alınan kararlara uyulması, bu kararlara göre defin ve taziye işlemlerinin ona göre yürütülmesi, taziye ve düğünlerde yemek verilmemesi, düğünlerin müziksiz yapılması konusunda gerekli denetimlerin artırılması, hastanelerde ziyaretçi kabul edilmemesi ile kurumlarda olduğu gibi şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçlarına HES kodu zorunlu hale getirildi. Ayakta yolcu alma yetkisi olmayan sarı minibüslerin, halk otobüsleri ve D plaka minibüslerin kesinlikle ayakta yolcu almaması, şayet yolcular tespit edildiği an hem minibüse, hem de ayakta olan yolculara da ceza yazılması için bugün yeni bir karar aldık. Artık minibüse ayakta binen kişi de suçlu kabul edilecek ve hakkında cezai işlem yapılacak.”