Kahramanmaraşlı depremzede TELE1 mikrofonuna isyan etti: Konuşursak konteynerden atarlar bizi!

Yayın tarihi: 6 Şubat 2024 Salı 7:24 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 7:30 pm

Kahramanmaraşlı depremzede vatandaş TELE1 mikrofonlarına serzenişte bulunarak, “Konuşursak konteynerden atarlar bizi. Kanser hastasıyım ben, bana bir yıl sonra konteyner çıktı” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin üzerinden 1 yıl geçti. Kaybettiklerinin acısı bir yana depremzedeler hala yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor.

Sorunlarını anlatan depremzedeler TELE1’de Zeynel Lüle’nin canlı yayınına konuk olarak açıklamalarda bulundu.

“KONUŞURSAK KONTEYNERDEN ATARLAR BİZİ”

Kanser hastası olduğunu söyleyen Kahramanmaraşlı bir depremzede çarpıcı ifadeler kullandı. 8 ay boyunca çadırda kaldığını söyleyen depremzede TELE1 mikrofonlarına serzenişte bulunarak, “Konuşursak konteynerden atarlar bizi. Kanser hastasıyım ben, bana bir yıl sonra konteyner çıktı. Napayım ben öleyim gebereyim mi? Çadırda yaşıyorsun konteyner bana çıkmamıştı. Her gün Pazarcık’ta AFAD’a git gel, git gel. Yüzde 70 engelim var benim. Napayım ben öleyim mi? Keşke dedim ben depremde ölseydim. Bu kadar acıyı çekmektense ölmek daha iyi. Bu insanların sesini duysunlar artık. AFAD bana diyor ki ‘senin evin orta hasarlı git diyor evde otur.’ Ben nasıl oturayım. Eşyam kalmamış, konteyner çıkmadı bana. İnsanlara sahip çıksınlar. Parti, devlet gözetmiyorum. Devlet de devletliğini yapsın sahip çıksın insanlara. Ölenlerden beter olduk. Dedim ki keşke ben de enkazın altında kalıp ölseydim. 8 ay boyunca çadırda yaşadım. Köye gitmek zorunda kaldı. Konteyner neden çıkmıyor. Evi yıkılmayan insan napsın. En son AFAD Müdürü beni dışarı kovdu böyle deyince. Sakakta mı yatayım bankta mı yatayım deyince. Bir kadınım bir erkek değilim ki büzülüp yatayım. Devlet sahip çıkmıyor insanlarına. Sahip çıkması lazım. Aldığım 5 bin lira ile geçinmeye çalışıyorum. ” sözlerini kullandı.

İmamoğlu Hatay’da depremzedelere seslendi: Size hizmet etmek boynumuzun borcu

Kaynak: TELE1