‘Kâğıttan İşler’ sergisi kapılarını açtı

Yayın tarihi: 26 Mart 2021 Cuma 4:19 pm - Güncelleme: 26 Mart 2021 Cuma 4:19 pm

Koronavirüs nedeniyle ziyarete kapatılan ‘Kağıttan İşler’ isimli sergi, tedbirlerle yeniden ziyarete açıldı. Abidin Dino’ya ait eserlerin de bulunduğu sergi, randevu sistemiyle ziyaret edilebilecek.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), pandemi nedeniyle ara verdiği faaliyetlerine tekrar başladı. Sezonun ilk etkinliği ‘Kağıttan İşler’ adlı sergide, Naci Kalmukoğlu, Hoca Ali Rıza, Abidin Dino, Devrim Erbil, Bedri Baykam, Gülseli Kato, Cemal Tollu, Levent Arşiray ve Hasan Kavruk’a ait toplam 30 eser yer alıyor. Kağıttan İşler, randevu sistemiyle 10 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide kağıt üzerine yapılmış çalışmaların yer aldığını anlatan İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümü öğretim üyesi, İKÜSAG Yöneticisi Doç. Reyhan Uludağ, “Çalışmalar kağıt üzerine sulu, akrilik, guaj, yağlı boya ve gravür baskı gibi birçok teknik kullanılarak yapıldı. Çok değerli sanatçıların resimlerine ev sahipliği yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİ SANATTA FARKLI BİR DÖNEM BAŞLATTI”

Uludağ, pandemi döneminde kültür sanat faaliyetlerinin online ortama taşınmasıyla daha fazla kişiye ulaşılabildiğini söyleyerek, “Bu dönemde online sergiler çok aktif olmaya başladı. Ben de bir sanatçı olarak birçok online sergide yer aldım. Bu uluslararası çalışmalar üretmemize katkı sağladı. Online sergilerle birlikte yurt dışındaki sergilere katılabildik. Belki Türk sanatçılarının yurt dışına açılması için bir fırsat oldu. Pandemi dönemi kültür sanat ile çok ilgisi olmayan kişileri sanatla tanıştırdı. Çünkü sanat terapisi bu dönemde birçok kişinin faydasını gördüğü bir alan oldu.” diye konuştu.