Kağıthane’de 5 katlı binanın duvarı yıkıldı

Yayın tarihi: 7 Şubat 2022 Pazartesi 2:23 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 2:23 pm

Kağıthane’de 5 katlı bir binanın zemin katında boş bir dairenin duvarının bir kısmı yıkıldı. Binadakiler tahliye edildikten sonra yapılan incelemelerde binada risk bulunmadığı belirtildi.

Kağıthane Sultan Selim Mahallesi’nde, yaklaşık 30 yıllık bir binada saat 06.00 sıralarında zemin katta bulunan boş dairenin duvarı çöktü. Belediye ekiplerine haber verildi. Sultan Selim Mahallesi’ne zabıta ekipleri geldi, incelemede bulundu. Oluşan çökmenin binanın temelinden kaynaklı olabileceği ihtimali üzerine zabıta ekipleri binada oturan kişileri geçici olarak tahliye etti. Kağıthane Belediyesi’nden gelen yetkililer binada inceleme yaptı. İncelemelerin ardından durumun risk teşkil etmediği belirlendi. Saat 12.00 sıralarında binada oturanlara dairelerine girmek üzere izin verildi.

“DEPREM OLUYOR SANDIM”

Duvarı yıkılan binanın karşısında oturan Ünsal Yıldırım “Sabah 06.00 civarlarıydı, gürültüyle uyandık. Karşı binamızın istinat seti komple 07.00-07.30’a kadar aşağı düştü. Binayı komple boşalttık. Deprem gürültüsü gibiydi. 1999 Depremi’ni yaşadığım için dedim ki deprem oluyor. Camdan baktım yıkıntıyı gördüm. Sürekli yıkılmaya devam etti. Perde beton var diyorlar ama galiba su var altında suyun etkisiyle yıkılmış. Tuğla çürümüş, suyun da etkisi ile yıkıldı” dedi. Duvarı yıkılan binanın karşısında oturan Burak Ören “Sabah 06.00 civarlarında bir patırtı koptu. Yukarıdan aşağıya sanki kayalıklar devriliyor gibiydi. Camı açtım baktım yukarıdan aşağı ne var ne yoksa aşağıya düştü. Evi boşalttık biz de. Herhalde su kuyusu varmış binanın altında o da baskı yapmış. Belediye geldi herkesi evden çıkarttı. 14 aile vardı, hepsi dışarı çıktı.” dedi.

Başkale’de sel: Evler yıkıldı