Kaftancıoğlu’ndan İmamoğlu yorumu: Korktukları çok belli

Yayın tarihi: 11 Kasım 2022 Cuma 1:59 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2022 Cuma 2:00 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret iddiasıyla 4 yıl 1 ay hapisle yargılandığı davanın duruşmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklamada bulundu. Kaftancıoğlu, “Biz korkmuyoruz ama birileri çok korkuyor. Korktukları da çok belli.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında eski YSK Başkanı Sadi Güven ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, İmamoğlu’nun cezalandırılmasını ve siyasi yasak istedi.

İmamoğlu’nun mahkeme reddi hakim taleplerinin görüşülmesi için duruşmayı 14 Aralık’a ertelendi.

Duruşmanın ardından açıklamada bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Tanıklar dinlenmeden, savunma hakkı verilmeden, bilirkişi raporları rekorlar kitabına girecek hızda okunduğu iddia edilerek, ne hikmetse ceplerinde hazır tuttukları flaş bellekler hemen çıkıyor. Bellekte yazılanlarla suçsuz ama cezalandırılanlar için cezalar isteniyor.” ifadelerini kullandı.

BİZ NİYE KORKALIM Kİ?

Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

Elbette korkmuyoruz, biz niye korkalım ki? Ama birileri çok korkuyor. Korktukları da çok belli. Son örneği de bir flaş bellek modası çıkardılar. Benim duruşmamda da olmuştu bugünkü duruşmada da oldu. Gittiğimiz gitmediğimiz bütün duruşmalarda yaşanıyor. Tanıklar dinlenmeden, savunma hakkı verilmeden, bilirkişi raporları rekorlar kitabına girecek hızda okunduğu iddia edilerek, ne hikmetse ceplerinde hazır tuttukları flaş bellekler hemen çıkıyor. Bellekte yazılanlarla suçsuz ama cezalandırılanlar için cezalar isteniyor.

Bu korku değil de nedir Allah aşkına? Kendine güvenen insan davranışı değildir. Benim bu flaş bellekte yazılı olan senaryonun figüranlarına, yazarlarına, adı sanı kim olursa olsun, hiç kimseye söyleyecek bir sözüm yok. Bizim figüranlarla, emir alıp emri yerine getirenlerle işimiz olmaz. Ama bu senaryoyu yazanları sizler 6 ayda göndereceksiniz. O yüzden ben çok rahatım.

 

Savcı, Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak istedi, duruşma ertelendi