Kaftancıoğlu’dan ‘seçim takip sistemi’ hakkında açıklama: En doğru ve hızlı sonuçlar bizim elimizde olacak!

Yayın tarihi: 21 Haziran 2019 Cuma 3:59 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2019 Cuma 3:59 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23 Haziran İstanbul seçimleri için sandık güvenliği çalışmalarını tamamladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23 Haziran İstanbul seçimleri için sandık güvenliği çalışmalarını tamamladı. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “CHP olarak seçim günü her sandıkta 1 sandık görevlisi, en az 2 müşahit ile her okulda kat sorumluları, okul sorumlusu, avukatlar ve bilişim sorumluları olmak üzere en az 200 bin kişiyle sandıklara bir kez daha sahip çıkacağız. En doğru ve hızlı seçim sonuçları bizim elimizde olacak” dedi.

23 Haziran’da İstanbul’da 10 milyon 560 bin 958 seçmen sandık başına gidecek. İstanbullu seçmenler belediye başkanını belirlemek için 1919 okulda 31 bin 342 sandıkta oy kullanacak. CHP de İstanbul’da seçim günü en az 200 bin kişiyle sandık güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim gününü Sarıyer’de bulunan koordinasyon merkezinden takip edecek. CHP İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi’nde sandık takip merkezleri, hukuk birimi ve kriz merkezi yer alıyor. Akreditasyon başvurusu yapan ulusal ve uluslararası basın mensupları da seçim sonuçlarını ve seçimlere ilişkin basın toplantılarını bu merkezde takip edecek. Koordinasyon merkezinde yer alan hukuk biriminde görevli avukatlar, seçim günü sandıklarda yaşanabilecek olası problemlere ilişkin vatandaşlara hukuki destek sağlayacak. İstanbullu seçmenler de seçim günü karşılaşabilecekleri tüm sorunlarla ilgili 0212 706 09 89 numaralı Sandık Güvenliği Çağrı Merkezi Hattı’nı arayabilecek.

İki ayrı sonuç takip sistemi

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu seçim gününe ilişkin yaptığı açıklamada sandık sonuçlarının belirli aralıklarla düzenlenecek basın toplantılarıyla kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Kaftancıoğlu, “Sandık başlarındaki görevlilerimiz aracılığıyla çok kısa süre içinde ıslak imzalı sonuç tutanaklarını alacağız ve sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız. İstanbul’da binlerce üyemiz ve İstanbul’a gönül veren vatandaşlarımızla tek bir oyun dahi takipçisi olacak sistemimizi bir kez daha oluşturmuş durumdayız. İki ayrı sistem üzerinden sandık sonuçlarını alacağız ve birbirleriyle karşılaştırarak hataya yer bırakmayacağız. Birileri gibi algı yaratarak halkın iradesini perdelemek yerine olgular, gerçekler neyse sizlerle, vatandaşlarımızla paylaşacağız. En hızlı ve güvenilir sonuçlar yine bizim elimizde olacak” dedi.

Sandık güvenliği hazırlıklarıyla da ilgili bilgi veren Kaftancıoğlu, “Sandık güvenliğini sağlamak için eğitim çok önemli. Mesele sandıklara görevli atamak değil sandık başında sorumluluklarını bilen görevlilerimizin olmasını sağlamak. 31 bin 342 sandık görevlimiz, müşahitlerimiz, okul, kat sorumluları olmak üzere 50 binden fazla kişiye eğitim verdik. Bu süreçte Parti Okulumuz aracılığıyla 1094 ayrı sınıfta 100 eğitmenimiz görev aldı. Ayrıca gönüllü avukatlara da sandık çevresinde yaşanılabilecek olası tüm olumsuz durumlara karşı yapmaları gerekenler konusunda eğitimler verildi” dedi.

Seçim günü 06.00’da herkes sandık başına

Sandık görevlilerine de uyarılarda ve hatırlatmalarda bulunan Kaftancıoğlu, “Seçim günü sandık çevresinde görevli arkadaşlarımız sabah saat 06.00’da görevli oldukları okullardaki yerini alacak. Oy kullanma işlemleri başlamadan, oy verme işlemleri sırasında ve sayım süreci olmak üzere 3 aşamada dikkat edilmesi gerekenler var. Sabah erkenden sandık başında olmak çok önemli. Aksi halde sandığın boş şekilde mühürlenmesi, oy pusulalarının sayılıp ayrılması, oy pusulaları ve zarfların ayrı ayrı mühürlenmesi gibi önemli işlemler kontrol edilemez. Bu da daha seçim başlamadan sandık güvenliğinin riske girmesi anlamına gelir” diye konuştu.

“Ekrem İmamoğlu yeniden seçilecek”

İstanbullu seçmenlere de çağrıda bulunan Kaftancıoğlu, “İstanbul’un, kendisinin, sevdiklerinin geleceğini düşünen, daha yaşanılabilir bir kent hayal eden herkesi sandık başına oy kullanmaya çağırıyorum. Seçimlerin barış ve huzur içinde gerçekleştirilmesini diliyorum. Bu konuda hangi siyasi partiye oy verirse versin tüm yurttaşlarımızı toplumsal huzuru korumaya ve her tülü provokasyona karşı sağduyulu olmaya davet ediyorum. Bizler seçimlere gölge düşürecek her türlü eylem ve girişime karşı demokrasiyi, hukuku ve halkın iradesini savunacağız. 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu yeniden seçilecek ve yarım kalan işlerine devam etmek üzere görevinin başına geri dönecek. Hiçbir gerekçe olmadan seçimleri iptal ederek vatandaşın sandıkta verdiği kararı hiçe sayanlar halkla inatlaşmanın hesabını verecek” dedi.