Kaftancıoğlu Bakan Koca’yı verilerle yalanladı: Sağlık Bakanının eli kolu bağlı

Yayın tarihi: 24 Kasım 2020 Salı 12:27 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2020 Salı 12:30 pm

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, dün İBB’nin kayıtlarına ‘bulaşıcı hastalık’ koduyla girilmiş olan 201 ölümün tamamının Covid-19 kaynaklı olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı Koca’nın dünkü turkuaz tablosunda ise Türkiye genelinde koronadan kaynaklı ölüm sayısı 153 olarak yurttaşlara sunuldu.

Koronavirüs salgınına dair Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmadığına dair en önemli veriler İstanbul’dan geliyor. Dün İBB’nin 201 ölümün ‘bulaşıcı hastalık’ koduyla kaydedildiğini açıklaması ardından bugün de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konu hakkında açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre bugünkü koronavirüs tablosu

Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın konuğu olan Kaftancıoğlu, “3 Kasım’da sadece İstanbul’da ‘bulaşıcı hastalık’ kodu ile giren vefat sayısı 201” dedi.

‘SAĞLIK BAKANININ ELİ KOLU BAĞLI’

Bu vefatların tamamının Covid-19 kaynaklı olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, şöyle konuştu:

“201 kişinin tamamının COVID olduğunu ben size bir hekim olarak söyleyebilirim. Nasıl ispatlayabilirim biliyor musunuz? Bu dönem koronavirüs haricinde ölüme sebep olan başka hangi bulaşıcı hastalık var? Yok. Olmayınca bu 201 kişinin tamamı COVID nedeniyle öldü. Hatta bir adım daha ileri gideyim, İstanbul özelinde gerçek sayısı bundan daha fazla. COVID dışında hiçbir bulaşıcı hastalık yok Türkiye’de. Siyaset kurumunun vatandaşa gerçeği söyleme gibi bir sorumluluğu vardır. İlk günden beri Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verilerin gerçeğe uygun olmadığını -yalan söylüyorsunuz demeden- somut bir şekilde anlattı. Ne dediler? Siz teröristsiniz, bizim çalışmamızı baltalıyorsunuz dediler.”

İmamoğlu İstanbul’daki koronavirüs ölüm sayısını açıkladı: Susayım mı, yutkunayım mı?

“Sağlık Bakanını anlamıyorum ama duygusunu anlamaya çalışıyorum bir hekim olarak, bunu yapmak zorunda. Çaresiz. Çünkü bütün kararların Saray’dan geldiği bir yerde adamcağız, eli kolu bağlanmış durumda bunları söylemek zorunda. Bilim Kurulu üyelerinin ‘Film Kurulu’ haline getirilmesine yol verdiler.