Kaftancıoğlu anketi! AKP ve MHP seçmeni ne düşünüyor?

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 2:15 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 2:18 pm

SODEV ve AKSOY Araştırma’nın kurucusu Ertan Aksoy, AKP ve MHP seçmenindeki Canan Kaftancıoğlu algısına ilişkin araştırma açıkladı.

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 3 davadan aldığı cezayı onamış, 2 davayı ise düşürüldü. Kaftancıoğlu toplamda 4 yıl 11 ay hapis cezası almıştı.

Karar gündemdeki yerini korurken, AKP ve MHP seçmenindeki Kaftancıoğlu algısına ilişkin bir araştırma açıklandı. Araştırmayı Cumhuriyet için kaleme alan Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı (SODEV) ve AKSOY Araştırma Şirketi’nin kurucusu Ertan Aksoy “Ölçümler bize gösteriyor ki, Kaftancıoğlu’nu AKP seçmeni AKP kurmaylarından daha iyi tanıyor” dedi.

“2020 yılı Ekim ayında yaptığımız bir ölçümde öne çıkan siyasilere toplumun bakış açısını anlamaya çalışmıştık. Ölçtüğümüz isimlerden biri de Kaftancıoğlu’ydu. Ölçtüğümüz her siyasetçi için karakterine dair görüşler içeren belirli sorular sorduk. Sorulardan biri de “Tuttuğunu koparan biri midir çabuk pes eden biri mi?” sorusuydu” diye yazan Aksoy, sonuçları şöyle aktardı:

“Gördüğünüz üzere, AKP seçmeninin %58,3’ü MHP seçmeninin %70,3’ü Kaftancıoğlu’nun çabuk pes etmeyip, tuttuğunu koparan biri olduğunu düşünüyor. Toplum da görüyor ki alınan bu kararlar Canan Kaftancıoğlu’nu yıldırmayacağı gibi iktidarın içinde bulunduğu çaresizliği işaret ediyor.”

Canan Kaftancıoğlu’nun aldığı cezalar onandı

CHP olağanüstü toplandı: Kaftancıoğlu görevinin başındadır

Hapis kararı verilen Canan Kaftancıoğlu sahnede şiir okudu