Kaftancıoğlu’nun davası kim olduğu bilinmeyen biri tarafından izlendi

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 2:58 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 6:06 pm

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun, Fahrettin Altun tarafından açılan davada, pandemi tedbirleri kapsamında duruşma salonuna kimse alınmazken, sivil kıyafetli birinin duruşmaya girdiği bildirildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun 16 Şubat 2022 günü saat 10.00’da İstanbul Anadolu Adliyesi 15.Asliye Hukuk Mahkemesinde Fahrettin Altun tarafından açılan tazminat davası dosyasının (2020/610 esas sayılı) duruşması görüldü.

Kaftancıoğlu: Zamlar geri alınıncaya kadar faturamı ödemeyeceğim

Pandemi tedbirleri kapsamında duruşma salonuna stajyer avukatlar dahil dinleyiciler alınmadı. Kaftancıoğlu’nun katılmadığı, avukatının takip ettiği duruşmada Kaftancıoğlu’nun avukatı dinleyici kısmında oturan sivil kıyafetli bir şahsı fark etti. Kaftancıoğlu’nun avukatı tarafından şahsın kim olduğu sorulduğunda ise şahıs “Polis Memuruyum davayı izlemek için geldim” dedi. Kaftancıoğlu’nun avukatı tarafından kendisine tekrardan “sizi kim gönderdi” diye sorulan ısrarlı soru üzerine şahıs “emniyetten gönderildim” dedi. Bu cevabın üzerine Kaftancıoğlu’nun avukatı şahsın kimlik tespitinin yapılmasını ve tutanak tutulmasını istedi ancak hakim şahsı dışarı çıkartıp herhangi bir işlem yapmadı.

KİMLİK TESPİTİ YAPILMADI

Kaftancıoğlu’nun avukatı “hakime neden kimlik tespiti yapmadınız? bu sizin ve bizlerin üzerinde baskı oluşturmak için yapılan bir hukuksuzluktur” dedi. Hakim avukatın beyanlarını sadece dinlemekle yetindi.

Yaşanılan olay Duruşmayı takip eden CHP Milletvekili Engin Özkoç yaptığı açıklamada ortaya çıktı

Olayın tamamına İletişim başkanı Fahrettin Altun’un avukatı Abdulmelik Yavaşçı, tanık olarak dinlenen Boğaziçi eski imar müdür Tülin İnal şahit oldu.