Yurttaşlara hakaret eden Kerem Bürsin’e tepki yağdı

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 2:14 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 4:58 pm

Oyuncu Kerem Bursin’in kafelere giden vatandaşlara ‘salak’ demesi sosyal medyada tepki topladı. Tepkilerin ardından sosyal medya hesabından video yayınlayan Bürsin, “Yanlış bir kelime kullandığım için özür dilerim” dedi.

“Sen Çal Kapımı” dizisinde Hande Erçel’le başrolü paylaşan Kerem Bürsin, rol arkadaşıyla Instagram üzerinden yaptığı canlı yayında kafeye giden insanalara hakaret etti.

Çift, canlı yayında takipçilerinden gelen sorulara yanıt verdi. Konu pandemiye geldiğinde maske takmayanlara hakaret eden Bürsin, şu ifadeleri kullandı:

“SALAKSINIZ”

“Mesela bu kafelere gidiyorsunuz ya… Maskelerinizi de çıkarıyorsunuz ya affedersiniz ama siz salaksınız… “I’m sorry” (üzgünüm) Salaksınız.. Ailelerinizi insanları bir düşünün.”

BARIŞ ATAY’DAN TEPKİ

Bürsin’in hakareti sosyal medyada yurttaşların tepkisini çekerken, TİP Milletvekili Barış Atay da “O kafeleri kiralayıp saatlerce maskesiz dizi çekiyorsunuz @KeremBursin Hem de geçen yıldan bu yana her yerde, aralıksız çekiyorsunuz.Asıl salaklık, işin sorumlusu @drfahrettinkoca’ya, emri aldığı @RTErdogan’a çemkiremeyip halka hadsizlik edebileceğini sanmak. I am not sorry broo” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

BÜRSİN’DEN AÇIKLAMA

Twitter hesabından video yayınlayan ünlü isim ise şunları söyledi:

“Kabul ediyorum ‘Salak’ kelimesini kullanmak doğru değildi, yanlıştı. Bu yanlışım için özür dilerim. Ama biliyoruz ki bir pandemi sürecindeyiz ve kimse için çok kolay geçmiyor. Ve bunu önleyebilecek bir şey var o da maske takmak. Şu an günlük vaka sayısında dünyada birinciyiz o yüzden eğer ki sosyalleceksek maske takmamız gerekir. Şimdi ‘setler’ diyeceksiniz. Setlerde maalesef maske takamıyoruz ama her türlü önlem alınmaya çalışılıyor, her gün test oluyoruz ama buna rağmen setimizde 5 pozitif vaka çıktı. Biz de büyük bir riske giriyoruz yarın bir gün ben de pozitif olabilirim. Yanlış anlaşıldığım için özür dilerim ama maskelerimizi takalım lütfen.”

Tepkilerden bazıları şöyle: