Kafedeki tartışma sonrası polisin eşi TELE1’e konuştu

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 2:44 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 5:35 pm

Aydın’da bir kafede çıkan tartışmada işletmecilerin darp edilerek ters kelepçelenerek gözaltına alınmasına ilişkin iddiaların odağındaki polis ve eşi TELE1’e konuştu.

Aydın’ın Didim ilçesinde iddialara göre eski çalışanları Kürşat Korkmaz’la kafe işletmecileri arasında tartışma çıktı. TELE1’den Gizem Özlen’e konuşan kafe işletmecileri Korkmaz’ın işletme önünde olay çıkardığını bunun üzerine çok sayıda polisin işletmeye gelerek kendilerini darp edip ters kelepçeyle gözaltına aldıklarını belirtti.

Aydın Valiliği ise, TELE1’in gündeme getirdiği haberden sonra açıklama yaparak “Yasal sınırlar içinde gözaltı yapıldı, olayla ilgili inceleme başlatıldı” dedi.

İddiaların odağındaki Kürşat Korkmaz’ın annesi Şule Korkmaz TELE1’E konuştu. İddiaları yalanlayan Korkmaz, işletmecilerin kendisi darp ettiğini, oğlunun bunun üzerine polisi aradığını öne sürdü. Baba Ahmet Korkmaz ise TELE1’in gündeme getirdiği olayın ardından görev yerinin değiştirildiğini bildirdi.

‘ŞİDDET UYGULADILAR’

Şule Korkmaz olayı şu şekilde anlattı:

“Çocuğuma ağır ithamlarda bulundular, doğru değildir. Eşim polis memuru doğrudur. Bahsi geçen gün 7 yaşındaki kızım ve oğlum Kürşat’la gezmeye gittik. Karnımız acıkınca yemek yemek için yürüdük. İşletmenin yakınlarına geldiğimizde ise oğlum daha önce çalıştığı için burada yiyebileceğimizi söyledi. Kendisi sipariş vermek için kafeye girerken ben de yan taraftaki mağazaya uğradım. Çıktığımda oğluma sipariş verip vermediğimi sorunca oğlum ‘içeridekiler bana küfür ederek dışarı attılar’ dedi. Ben de bir anne olarak işletmenin önüne geldim, beyaz gömlekli kişiye ‘benim oğluma neden böyle davrandınız’ diye sordum. Bana da küfür ettiler. ‘Karşında bir bayan var nasıl konuşuyorsun’ dedim. Hepsinin kamera görüntüleri var. Oğlum babam polis dedi, hakaret ettiler. Ben oradan çıktıktan sonra oğlum dayısını aramış. Oğlum sonrasında polisi aradı, daha sonra polis geldi. Oğlum ‘şikayetçiyim’ dedikten sonra 5 kişi saldırdı polisin yanında. Ben de bağırdım. Kardeşim gelmişti. Ben bağırırken kardeşim gördü. Kardeşim de duruma sinirlenip kavgaya girdi. Ona da saldırdılar. Karşı taraf saldırınca polis içeri kapadı. Benim kolumdan tutup ittiler. Polise de küfür ettiler. Polislere hakaret edince polisler zor kullanmak zorunda kaldı. Kendilerinden şikayetçiyim. Mağdur olan benim. Bize şiddet uyguladılar. Taciz ettiler bizi.

‘MAĞDUR OLAN EŞİM’

Baba Ahmet Korkmaz ise, olay günü olay yerinde olmadığını söyleyerek, “Daha sonra görüntüleri gördüm. Eşimi darp ediyorlar, itip kakıyorlar. Burada mağdur olan kişi benim eşim aslında. Mahkeme aşamasında görüntüleri temin edeceğim. Olay yazıldıktan sonra buradan sürüldüm. Gitmem gerekenden 15 gün önce görev yerime gönderildim. Görüntülerin başını ben gördüm. Oğlum sipariş veriyor, yaka paça dışarı atıyorlar. Daha sonra eşim geliyor. Beyaz gömlekli kişi eşimi ittiriyor. Eşime hakaret ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Şule Korkmaz’ın ifadesi alındı ve 7 yaşındaki kızının da pedagog eşliğinde ifadesi alındı. Şule Korkmaz ifadesinde hakarete uğradığını ve darp edildiğini söylerken 7 yaşındaki kızı da polise abisinin 5 kişi tarafından dövüldüğünü gördüğüne yönelik ifade verdi.

Kürşat Korkmaz’ın ifadesi

Anne Şule Korkmaz ve 7 yaşındaki kızının ifadesi

 

Polisin oğlu içeri alınmadı diye kafe sahibini darp edip ters kelepçelediler!