Kafede boşandığı kadını darp etti, erkekler izlemekle yetindi

Yayın tarihi: 29 Haziran 2021 Salı 1:02 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2021 Salı 1:55 pm

Manisa’nın Soma ilçesinde bir kadın, boşandığı erkek tarafından kafede bardak ve meyve bıçağıyla darp edilirken kafede bulunan erkekler olayı izlemekle yetindi. Darp edilen kadının yardımına kafedeki diğer kadınlar koştu. Şiddeti izlemekle yetinen erkeklere sosyal medyadan tepkiler yükselirken, akıllara sevgilisini darp ettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle hapis cezası alan Kadir Şeker geldi.

Olay dün saat 18.00 sıralarında Soma’da bir kafede meydana geldi. İddiaya göre, 3 ay önce E.Ç.’den boşanan 3 çocuk annesi İ.Ö., eski eşiyle kafede buluştu. Çift arasında bir süre sonra sözlü tartışma başladı. Sandalyesinden kalkan E.Ç., masada bulunan su bardağı ve meyve bıçağıyla İ.Ö.’nün başına vurmaya başladı.

Kadir Şeker için Yargıtay’a başvuru

Buluşmaya 4 aylık bebeği ile gelen İ.Ö., eşinin darbelerinden korunmaya çalışırken, arka masada oturan 2 kadın müdahale etti. Masalarından kalkan kadınlar, yardıma koşarak çaresizce kendini korumaya çalışan İ.Ö.’ye yapılan saldırıyı engellemeye çalıştı. Bu sırada E.Ç., kendisine tepki gösteren kadınları da darp ederek olay yerinden kaçtı. Olay esnasında kafede oturan erkeklerin şiddeti izlemeleri dikkat çekti.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralanan İ.Ö. ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavisi süren İ.Ö.’nün durumunun iyi olduğu öğrenildi. Saldırgan E.Ç. ise  yakalanarak gözaltına aldı.

ERKEKLER SADECE İZLEDİ

Olay anı kafetaryanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, masada oturan E.Ç.’nin eski eşiyle tartışmasından sonra eline aldığı bardak ve bıçakla ayağa kalkıp 4 aylık bebeklerinin gözü önünde İ.Ö.’ye saldırdığı, defalarca kafasına ve karın bölgesine vurduğu görüldü. Görüntülerde şiddete uğrayan kadını arka masada oturan iki kadın korumaya çalışıyor. 2 kişinin E.Ç.’ye engel olmaya çalıştığı görülürken, o sırada yan masada oturan 2 erkeğin ise yaşananları sadece izlediği görüldü. Ayrıca görüntüde E.Ç.’nin kendisine engel olmak isteyen biri kadın iki kişiye de saldırıp olay yerinden kaçtığı yer aldı.

KADİR ŞEKER’İ HATIRLATTI

Kadının darp edildiği esnada kafede bulunan erkeklerin müdahale etmemesi akıllara sevgilisi Ayşe Dırla’yı dövdüğü öne sürülen Özgür Duran’ı, engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp, öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapse çarptırılan Kadir Şeker’i hatırlattı.