Kafe bar emekçilerinden ‘sessiz’ eylem: Bu aslında her birimizin geçinemiyoruz çığlığı

Yayın tarihi: 11 Aralık 2020 Cuma 9:04 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2020 Cuma 9:04 pm

Koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerlerinin kapatılması sonucu işsiz kalan kafe ve bar emekçileri Şişhane’de sessiz eylem düzenledi.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Şişhane’de bir araya gelen kafe – bar emekçileri ellerinde pankartlarla eylem gerçekleştirdiler.

ANKA’da yer alan habere göre sosyal mesafe ve maske kurallarının gözetildiği eylemde yaklaşık yarım saat ellerinde pankartlarla konuşmadan bekleyen işçiler daha sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptılar.

“2-3 MİLYON MESLEKTAŞIMIZ İŞSİZ”

Eylem yapan kafe-bar çalışanlarından Göksu Uyar şunları söyledi:

“Yaklaşık 2 buçuk senedir kafe bar çalışanıyım, mutfakta çalışıyorum. Pandemiyle birlikte 2-3 milyon meslektaşımız işsiz kaldı. Bu sebeple bir araya geldik. Dertlerimizi paylaşmak ve temel sorunlarımızın ne olduğunu tespit etmek istedik. Sigortasızlık ve maddi destek gibi konularda belirli görüşmeler yaptık. Eylemlerimizle sesimizi duyurmak için burada buluştuk. Şimdilik söyleyeceklerimiz bu kadar.”

“BU SESSİZ EYLEM HER BİRİMİZİN GEÇİNEMİYORUZ ÇIĞLIĞI”

İşsiz bir kafe-bar çalışanı da şöyle konuştu:

“Biz kafe bar emekçileri olarak ikinci eylemimizi gerçekleştirdik. ilkinde Kadıköy Süreyya Operası’nda, ikincisinde Beyoğlu’nda seslendik. Bizler yeni alınan kovid önlemleri yüzünden geçinemiyoruz. Bu önlemler sadece göstermelik önlemler, hayatlarımızı düşünmeden alınan önlemler. Bu gerçekleştirdiğimiz sessiz eylem aslında her birimizin geçinemiyoruz çığlığının bir göstergesidir. Eylemlerimize devam edeceğiz”