Kadro dışı bırakılmıştı! Transfer dedikodularının gölgesinde Yasemin Güveli’den manidar paylaşım

Yayın tarihi: 6 Aralık 2023 Çarşamba 11:20 am - Güncelleme: 6 Aralık 2023 Çarşamba 12:28 pm

Vodafone Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı Dynavit‘tte kadro dışı bırakılan ve hakkında Galatasaray’a transfer olacağı dedikoduları çıkan Yasemin Güveli’den manidar bir paylaşım geldi.

Sultanlar Ligi’nde Eczacıbaşı Dynavit, orta oyuncusu Yasemin Güveli’yi kadro dışı bıraktı. Kadroda yer almayan 24 yaşındaki voleybolcunun Eczacıbaşı Dynavit – Maritza Plovdiv karşılaşmasının ardından yaptığı paylaşımı ise gündem oldu.

MANİDAR PAYLAŞIM

Yasemin Güveli bu akşam CEV Şampiyonlar Ligi’nde Bulgaristanlı ekip Maritza Plovdiv’i 3-0 mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit hakkında bir paylaşım yaptı. Kulübün resmi Instagram hesabında yaptığı maç sonucu paylaşımını hikayesine ekleyen orta oyuncu “Sizinle gurur duyuyorum, hepinizi seviyorum.” sözleriyle takımına destek verdi.

FERHAT AKBAŞ’TAN AÇIKLAMA

Mücadele sonrasında başantrenör Ferhat Akbaş konuyla ilgili Voleybolun Sesi’ne yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Mental ve fiziksel olarak şu an çok hazır değil. Ona biraz zaman tanımımız gerekiyor. Onunla karşılıklı konuşarak bu kararı aldık. Ben onun çok iyi bir şekilde hazırlanacağını ve tekrar aramıza döneceğine eminim.”

KADRO DIŞI BIRAKILDI

Eczacıbaşı Dynavit’te Yasemin Güveli kadro dışı bırakıldı. Ekibin resmi internet sitesi üzerinden yapılan kamouyu duyurusunda “Sporcumuz Yasemin Güveli kişisel sebeplerden ötürü çalışmalarını geçici süreliğine takımdan ayrı sürdürmeye devam edecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” ifadeleri ile genç voleybolcunun çalışmalarına takımdan ayrı devam etme sebebinin kişisel sebepler olduğu belirtildi.

GALATASARAY’A TRANSFER OLACAĞI İDDİA EDİLDİ

Sosyal medyada Yasemin Güveli’nin kadro dışı bırakılmasının ardından Galatasaray’a transfer olacağı iddia edildi. Taraftarların sevdiği bir oyuncu olan Güveli’nin takımdan ayrılıp ayrılmayacağı ise merakla takip ediliyor.

YASEMİN GÜVELİ KİMDİR?

Eczacıbaşı Dynavit’in orta oyuncusu Yasemin Güveli, 5 Ocak 1999’da İstanbul’da dünyaya geldi. 1.88 cm. boyundaki genç voleybolcu ilk A takım tecrübesini Eczacıbaşı ile 2017-18 sezonunda yaşadı. Beşiktaş ve Karayolları’nda kiralık olarak forma giyen 24 yaşındaki oyuncu 2019-20 sezonunda Eczacıbaşı’na döndü. Güveli, Genç ve Yıldız Milli Takımlarıyla Dünya Şampiyonası dördüncülüğünün yanı sıra Avrupa Gençler Şampiyonası’nda üçüncülüğü ve 2015 EYOF Şampiyonluğu da yaşadı.

2018-2019 Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde lig etabını en çok blok yapan orta oyuncu olarak tamamlayan Güveli, 2019 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda gümüş madalya elde etti.

Genç oyuncu ayrıca 2020 Şampiyonlar Ligi’nin grup etabında sahaya çıktığı 6 maçta 20 sette ter döktü ve toplamda 22 blok yaparak etabın en iyi blok yapan oyuncusu oldu.

Kaynak: TELE1