Kadir Şeker yeniden hakim karşısında

Yayın tarihi: 24 Haziran 2020 Çarşamba 8:36 am - Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba 8:36 am

Konya’da sevgilisi Ayşe D.’ye şiddet gösteren Özgür Duran’ın engellemeye çalışırken Duran’ı öldüren Kadir Şeker bugün hakim karşısına çıkacak.

Konya’da, 35 yaşındaki sevgilisi Ayşe D.’ye şiddet uygulayan 32 yaşındaki Özgür Duran’ı engellemek isterken kalbinden bıçaklayarak, öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, bugün ikinci kez hâkim karşısına çıkarılacak.

MAHKEME BAŞKANININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Duruşma öncesi Şeker’in yargılandığı Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Kadir Erdeo’nun görev yeri değişti.

Erdeo, Hâkimler ve Savcılar Kararnamesi’ne göre Konya Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atandı. Kadir Şeker’in duruşmasına ise en kıdemli üyenin başkanlık etmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Olay, 5 Şubat akşamı Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı’nda meydana geldi. Antalya’dan Konya’ya gelip yerleşen Ayşe D. ve Özgür Duran çifti arasında birlikte yaşadıkları evde tartışma çıktı. Ayşe D. evden çıkıp, parka geldi. Peşinden parka gelen Özgür Duran, iddiaya göre sevgilisine şiddet uygulamaya başladı.

Tesadüfen parktan geçen Kadir Şeker, olaya müdahale etmek istedi. Çıkan arbedede, Şeker’in elindeki bıçak, Duran’ın kalbine isabet etti. Özgür Duran, hayatını kaybederken, tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şeker, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı.

19 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANIYOR

Soruşturma sonunda Kadir Şeker hakkında, ‘kasten adam öldürme’ suçundan iddianame düzenledi. İddianamede, yargılamanın ömür boyu hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın ise tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması talep edildi. Ayrıca ‘yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları’ kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. İddianame 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken Kadir Şeker, 28 Nisan’da ilk kez hâkim karşısına çıktı. O dönem Covid-19 testi pozitif çıkan Şeker, duruşmaya Ses ve Bilişim Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Kadir Şeker, önceki ifadelerini tekrar ettiğini, savunmasını ayrıntılı olarak yüz yüze yapmak istediğini ve tahliyesini talep ettiğini söyledi. Mahkeme, Kadir Şeker’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ertelemişti.