Kadir Şeker yeniden hakim karşısına çıkacak

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 7:38 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 7:38 pm

Konya’da sevgilisine şiddet uygulayan bir erkeği engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle 12 yıl 6 ay hapis cezası alan Kadir Şeker, Yargıtay’a gitmiş ve mahkemenin kararı bozulmuştu. Şeker’in yeniden yargılanmasına 5 Temmuz’da başlanacak.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin Kadir Şeker’e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasını bozmasının ardından Şeker’in dosyası Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelendi.

Yerel mahkemenin belirlediği duruşma tarihine göre taraflar 5 Temmuz’da yeniden hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020’de Konya’nın Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi’nde sevgilisine şiddet uygulayan bir erkeğe müdahale etmek istemişti.

Bu sırada Kadir Şeker ve Özgür Duran arasında boğuşma yaşanmış, Özgür Duran aldığı bıçak darbesiyle yaralanmasının ardından hastanede hayatını kaybetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Şeker’e, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker’in cezası haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Şeker’in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay’a gitmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker’e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili inceleme yapmıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesince inceleme sonrası, Türk Ceza Kanunu’nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerekçesiyle kararın bozulmasına karar verildiği belirtilmişti.

Yargıtay’ın cezayı fazla bularak bozduğu Kadir Şeker’in dosyası yerel mahkemede