Kadir İnanır’dan kalıcı hasar kalacak mı? Doktorundan açıklama

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 5:49 pm - Güncelleme: 29 Mart 2024 Cuma 12:51 pm

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle entübe edilen Yeşilçam efsanesi oyuncusu Kadir İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Raif Kaan Baş’tan açıklama geldi.

İstanbul Beykoz’daki evinde 24 Mart’ta rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Türk sinemasının ünlü aktörü Kadir İnanır, beyne pıhtı atması sonucu inme geçirdiği için operasyona alındı. Yoğun bakımda tedavisi süren 74 yaşındaki sanatçının sağlık durumuyla ilgili bilgi veren hayat arkadaşı Jülide Kural, İnanır’ın tüm tetkik sonuçlarının olumlu çıktığının ve uyandırılacağını söyledi. Türk sinemasının usta oyuncusu İnanır’ın tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

DOKTORDAN AÇIKLAMA

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Geldiğinde sağ tarafında bir felç vardı, şuuru kapalıydı. Beyni besleyen ana damarda bir tıkanıklık tespit edildi. İlk iki saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirildi. Tıkalı damardaki pıhtı alındı. Beynin beslenmesi sağlandı. Ancak yoğun bakıma alındı doğal olarak. Entübe olarak yoğun bakımımızda izleniyor. İlk 24-48 saat içerisinde bir uyandırılma yapılmayacak. Gelişebilecek komplikasyonlar, yeni bir kanama olmadığı müddetçe inşallah olmayacak çünkü işlem çok başarılı çünkü” ifadelerini kullandı.

KALICI HASAR BIRAKABİLİR Mİ?

“İnanır’ın sağlığına kalıcı bir hasar bırakabilir mi?” sorusuna ise “Onu süreç gösterecek. Şu an bir şey söyleyemeyiz” yanıtı verildi.

Uyandırılması beklenen Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında son gelişme

Kaynak: TELE1