Kadir Has’ta ‘ayakkabı’ gerilimi büyüyor!

Yayın tarihi: 25 Aralık 2023 Pazartesi 5:48 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2023 Salı 2:04 am

Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi Zeliha Gizem Sayın ile bir grup öğrenci arasında ‘mescide ayakkabıyle girme‘ tartışması yaşandı. Sosyal medya üzerinden hedef gösterilen Sayın, emniyete çağrıldı.

Kadir Has Üniversitesi araştırma görevlisi Zeliha Gizem Sayın, bir grup öğrenci ile yaşadığı ‘ibadethane’ tartışması sebebiyle gündeme geldi. Üniversitede ibadet için kullanılan odanın dışındaki koridora ayakkabı ve çantalarını koyan öğrencileri, ayakkabılarını ayakkabılığa koymaları konusunda uyaran Sayın hedefe konuldu. TÜGVA’lılar ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral başta olmak üzere birçok kişi tarafından hedef gösterilen akademisyene öğrenciler okulda yaptıkları açıklamayla destek verirken, üniversite yönetimi olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Şehit cenazesindeki provokasyona askerin ailesinden tepki: Özgür Özel bizim ailenin çocuğudur

KRT’den Fırat Fıstık’ın aktardığına göre, akademisyen Zeliha Gizem Sayın hakkında emniyet tarafından soruşturma başlatıldı. Sayın’ın, Emniyet’ten aranarak söz konusu videoyla ilgili ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

OKTAY SARAL: ÜNİVERSİTELERİMİZİN BİR AN ÖNCE BU PROBLEMLİ ZİHNİYETLERDEN TEMİZLENMESİ GEREKİR

“Üniversitelerimizin bir an önce bu problemli zihniyetlerden temizlenmesi gerekir” diyerek Sayın’ı hedef gösteren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, şunları söyledi:

“Gençler; İslam ‘komşuluk hakkını’ da gözetir. Müslüman örnek olmak zorundadır. Önce bu hakkı gözeterek ayakkabıları ayakkabılığa koymalısınız. Makul bir sebepten kullanamıyorsanız o ayrı…

Ve eğitimi yalnız teoride almış, ahlakı geçtim, etik değerlerden de yoksun hanımefendi; bu davranışınızla, İslama ve Müslümanlığa olan tahammülsüzlüğünüzü gösteriyorsunuz. 28 Şubat zihniyetinin günümüz hali bu. Mescid mi ibadethane mi diye bir şeyler zırvalamışsınız. Müslümanların da ibadet ettiği alana, tüm ikazlara rağmen ayakkabılar ile girmek anca sizin gibi İslamofobiklerin yapacağı bir davranıştır. Üniversitelerimizin bir an önce bu problemli zihniyetlerden temizlenmesi gerekir.”

AKP’YE YAKINLIĞIYLA BİLİNEN TÜGVA DA HEDEF GÖSTERDİ

AKP’ye yakınlığıyla bilinen TÜGVA da okul önünde bir açıklama yaptı. Açıklamada “Müslüman Türkiye Cumhuriyeti” ifadesi kullanıldı.

ÖĞRENCİLER HOCALARINA SAHİP ÇIKTI

TÜGVA’nın protestolarına karşı okullarının önünde toplanan üniversite öğrencileri, hocalarına sahip çıkarak “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganlarını attı.

FATİH YAŞLI: MESCİT AÇILMIŞ, ŞİMDİ DE ‘MESCİTE AYAKKABIYLA GİRİLDİ’ DİYE PROVOKASYON PEŞİNDE KOŞUYORLAR

Gazeteci Fatih Yaşlı, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, konuya ilişkin şu ilişkin ifadeleri kullandı:

“Okulun kapısına 10 metre (yazıyla on) uzaklıkta bir camii varken, geçen sene “mağduruz” diyerek okula mescit istemişler. Mescit açılmış ama şimdi de “mescite ayakkabıyla girildi” diye provokasyon peşinde koşuyorlar, okulun hocalarını hedef gösteriyorlar.”

 

Kaynak: TELE1