Üniversitelerde koronavirüs alarmı… Tatiller öne çekildi

Yayın tarihi: 11 Mart 2020 Çarşamba 12:39 pm - Güncelleme: 11 Mart 2020 Çarşamba 4:53 pm

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından Kadir Has Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi bahar tatilini koronavirüs önlemleri çerçevesinde öne çekti. Bahçeşehir Üniversitesi de derslere online devam edecek. YÖK Başkanlığı ise 207 üniversite rektörünü koranavirüsüyle ilgili üniversitelerin durumunu değerlendirmek için bu akşam saat 18:00’de Ankara’ya acil toplantıya çağırdı.

İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının görülmesinin ardından eğitime ara verdiğini duyurdu.

‘Koronavirüs’ nedeniyle okullar tatil edilecek mi? MEB’den açıklama…

TÜM ETKİNLİKLER İPTAL

Üniversitelerinin tüm fakülte ve birimlerinin 11 Mart – 30 Nisan tarihleri arasına planlanmış oldukları ulusal ve uluslararası tüm etkinlikler iptal edildiğine de açıklamasında vurgu yapan Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, “30 Nisan 2020 tarihine kadar tüm yurtdışı görevlendirmeler ve seyahatler de (üniversite destekli veya kişisel) iptal edilmiştir. Geçtiğimiz 14 gün içinde herhangi bir ülkeye seyahat (üniversite destekli veya kişisel) etmiş olan tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimizden Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemler uyarınca Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 günlük bir izolasyon sürecini tamamlamalarını zorunlu kıldık” dedi.

Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz şunları söyledi: “Ayrıca Üniversitemiz içerisine her blokta kullanabilecek el dezenfektanları yerleştirilmiştir. Bahar Tatili süresince akademik ve idari personelimiz çalışmalarına evden devam edecek olup, bu dönemde tüm üniversite alanlarımızı kapsayacak detaylı bir ortam dezenfektasyonu çalışması gerçekleştirilecektir. Aldığımız tüm önlemler konusunda öğrencilerimizi ve çalışanlarımızı düzenli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NDEN AÇIKLAMA

Bahçeşehir Üniversitesi’nden gelen açıklamada ise, ”Eğitim-Öğretim sürecimizin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm derslerimizi online platformlarda devam ettirme kararı almış bulunmaktayız. Online derslerimizin programını hafta sonu itibariyle duyuruyor olacağız.” denildi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BAHAR TATİLİNİ ÖNE ÇEKTİ

Boğaziçi Üniversitesi 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanan bahar tatilini koronavirüs önlemleri çerçevesinde 16- 29 Mart tarihleri arasına aldı.

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ’NDEN KORONAVİRÜSE KARŞI “SANAL SINIF PLATFORMU”

Nişantaşı Üniversitesi açıklamasına göre, Nişantaşı Üniversitesi senatosu koronavirüse karşı alınan ve alınacak tedbirleri değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, koronavirüs nedeniyle birçok ülkede virüsün yayılmasının engellenmesi kapsamında üniversitelerin örgün öğretim derslerine ara verdiklerini belirterek, “Ülkemizde de görülen koronavirüs dolayısıyla Yükseköğretim Kurulu’nun benzer önlemleri bizim ülkemizde de alabileceğini öngörerek üniversitemiz senatosu acil eylem planını görüşmek üzere toplandı” değerlendirmesinde bulundu.

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Hem bilgisayar hem de mobil cihazlar üzerinden uzaktan canlı ders yapılmasına imkan veren sanal sınıf platformumuzla öğrencilerimizin eğitim-öğretimleri aksamayacak” dedi.