Kadınlarla CHP’liler arasında kavga çıkmıştı! O başkan görevden alındı

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 8:56 pm - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 9:01 pm

Hakkındaki taciz iddialarıyla gündeme gelen CHP Kocaeli İlçe Başkanı Birkan Koçak görevden alındı. Önümüzdeki günlerde seçim kararı alınarak yeni başkanın belirlenmesi bekleniyor.

CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak hakkında Merkez Yürütme Kurulu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı ve Koçak’ın görevden alınmasına karar verdi. Önümüzdeki günlerde seçim kararı alınarak yeni başkanın belirlenmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Kocaeli’de CHP’li İlçe Başkanı Birkan Koçak’ın kendisi hakkında çıkan taciz iddiaları hakkında düzenlediği basın toplantısına Kocaeli Kadın Platformu da katıldı. Basın toplantısına katılan kadınlar ile CHP’liler arasında kavga çıkınca Kadın Platformu üyeleri CHP’lilerin alkışları eşliğinde partiyi terk etti.

CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak kendisi hakkındaki taciz iddiaları sonrasında basın açıklaması düzenledi. Kocaeli Barış Gazetesi’nden Merve Dişli’nin haberine göre “İftiralara karşı basına ve kamuoyuna” başlığı ile düzenlenen basın toplantısına Kocaeli Kadın Platformu da katılınca toplantıda gerginlik çıktı.

Açıklamaya gelen Kocaeli Kadın Platformu üyesi kadınlar toplantıda Koçak’a karşı “Bu iddialarla ilgili kadınları yanınıza alarak aklama isteğiniz bir erillik. Bu iddiaları söyleyen kadınları disipline verip, anam var babam var diyip ajitasyon çekmeniz iki yüzlülük. Ne yaptınız kadınların iddialarının üstüne çöktünüz, aileleriyle tehdit ettiniz” demesi üzerine CHP’liler ve kadınlar arasında tartışma çıktı.

Tartışma sonrası CHP’liler kadınları alkışlayarak protesto ederken kadınlar bunun üzerine toplantıyı terk etti.

Taciz iddiası sonrası kadınlarla CHP’liler arasında kavga çıktı