Kadınların ısrarı karşılık buldu! Bakan Koca’dan ‘HPV aşısı’ açıklaması

Yayın tarihi: 25 Kasım 2022 Cuma 9:54 am - Güncelleme: 25 Kasım 2022 Cuma 10:06 am

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca HPV aşısının ulusal aşı takvimine alınması taleplerine yönelik açıklama yaptı. Koca, belirlenen bir grupla aşılama çalışmalarına başlanacağını açıkladı.

Kadınların uzun süredir yürüttüğü ‘HPV aşısı ulusal aşı takvimine alınsın’ çalışmaları sonuç vermeye başladı. HPV aşısı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi.

“KADEME KADEME GELİŞTİRECEĞİZ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri kapsamında açıklamalarda bulunan Koca, “HPV aşısının uygulanması konusunda bir çekincemiz asla yok ancak ülkemizin sosyal gerçekliklerinden kopuk karar alınmasının kimseye faydası yok. Bu açıdan yaptığımız planlamaya göre yaş gruplarını ve medeni hal durumlarını dikkate alan bir plan hazırlığındayız. Belirlenen bir grupta aşılanmaya başlayacağımızı ve kapsamını kademe kademe geliştireceğimizi ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

“KARŞILIĞINI ALIYORUZ”

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Bakan Koca’nın bu açıklamasını “HPV aşısı ücretsiz olsun mücadelemizin karşılığını alıyoruz” diye yorumladı.

HPV aşısı ücretleri hakkında emsal niteliğinde karar!