Kadınlardan İstanbul Sözleşmesi mitingi!

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2020 Cumartesi 9:20 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2020 Cumartesi 9:20 am

Beşiktaş’ta buluşup forum düzenleyen kadınlar forumdan haklarını korumak ve İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak, uygulanmasını sağlamak için ortak bir kampanya kararı ile ayrıldı. Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için 5 Ağustos’da Kadıköy’de buluşacak!

“Haklarımızdan vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni uygula” adlı kampanyanın ilk kitlesel buluşması, İstanbul Sözleşmesi’nin AKP MYK’sinde tartışılacağı gün olacağı söylenen 5 Ağustos’ta Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi’nde saat 19.00’da gerçekleşecek

İstanbul’daki kadın örgütlerinden, siyasi partilerden, sendikalardan, üniversite kadın topluluklarından, dayanışma ağlarından yüzlerce kadın 26 Temmuz Pazar günü İstanbul Sözleşmesi’ne dönük saldırıları konuşmak ve mücadele planı çıkarmak için Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda buluşmak istedi. Polisin engelleme girişimleri karşısında geri adım atmayan kadınlar forumu Barbaros Meydanı’na aldı.

Buraya kadar yürüyüş ile gelen kadınlar, meydanda forum düzenledi.

Foruma üniversitelerden, liselere, mahallelere, farklı kurumlardan, örgütlerden, ağlardan veya örgütü olmadan gelen çok sayıda kadın katıldı. Mücadeleyle nasıl üniversitelerinde cinsel taciz önleme birimi ya da kadın çalışmaları kulüpleri açtıklarını, mahallelerde şiddeti önlemek, dayanışmak için neler yaptıklarını, sosyal medyada yaptıkları çalışmaları anlattılar; son süreçteki saldırıları değerlendirdiler.

 

“HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ, İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ UYGULA” KAMPANYASI

“Haklarımızdan vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni uygula” kampanyası
Kadınlar forumdan haklarını korumak ve İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak, uygulanmasını sağlamak için ortak bir kampanya kararı ile ayrıldı. “Haklarımızdan vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni uygula” kampanyası böylece başlamış oldu.

Kadınlar, sözleşmenin yürürlüğe girmesinin yıldönümü olan 1 Ağustos Cumartesi günü, Eşitlik İçin Kadın Platformu ve diğer illerdeki kampanyaların ortaklığında sosyal medyada haklarından vazgeçmeyeceklerini bir kere daha vurgulama kararı aldı.

 

KADINLAR 5 AĞUSTOS’TA KADIKÖY’DE BULUŞACAK

Broşür, el ilanları, stickerlar ile İstanbul sokaklarında olacaklarını bildiren ve haklarını korumak isteyen tüm kadınlarla mahallelerde, ilçelerde, üniversitelerde yan yana geleceklerini ifade eden kadınlar 5 Ağustos saat 19.00’da Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi’nde olacaklarını şu ifadelerle duyurdu:

5 Ağustos, AKP MYK’sinde İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin gündeme geleceği ifade ediliyor. Bir parti MYK’sinde ülkedeki tüm kadınları ilgilendiren bir kararın verilebiliyor olmasına itirazımız var! 5 Ağustos Çarşamba günü, kadınların talebini bir kez daha yüksek sesle dile getirmek için, saat 19:00’da Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde buluşacağız.

“Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz, İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula” Kampanya Grubu imzasıyla yayımlanan açıklamada iletişim bilgisi olarak “[email protected]” adresi paylaşıldı.