Kadınlardan çağrı: Las Tesis’i değil katilleri yargılayın

Yayın tarihi: 26 Ekim 2020 Pazartesi 9:12 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2020 Pazartesi 9:12 pm

2019’un Aralık ayında Kadıköy’de düzenlenen Las Tesis performasının sonrasında gözaltına alınan kadınların yargılanacağı dava 2 Kasım Pazartesi günü Kartal Adliyesi’nde görülecek. Dava öncesinde kadınlardan “Las Tesis’i değil katilleri yargılayın” çağrısı geldi.

8 Aralık 2019’da Kadıköy İskele Meydanı’nda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) ve Kadın Meclisleri’nin çağrısıyla düzenlenen Las Tesis performasının ardından gözaltına alınan 6 kadının yargılanmasına başlanıyor.

2 Kasım Pazartesi günü görülecek dava öncesinde KCDP’den ve Kadın Meclisleri’nden “Las Tesis’i değil katilleri yargılayın” çağrısı geldi. 2 Kasım günü görülecek dava öncesinde Kartal Adliyesi’nde buluşmak için çağrıda “Las Tesis‘te gözaltına alınan arkadaşlarımızın davası için 2 Kasım’da Anadolu Adliyesi’ndeyiz. Kadınlar nasıl durmadıysa mücadelemiz durmayacak, büyüyerek devam edecek.” denildi.

“KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ!”

Performans sırasında gözaltına alınanlar arasında olan KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim’de Twitter hesabı üzerinden paylaşım yaptı.  İddaanamede “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” sloganının atıldığının yazdığını söyleyen Ataselim, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İddianamede “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” sloganı attığımız yazıyor. Biz diyelim buradan: Evet her gün meydanlarda, adliyelerde bu sloganları atıyoruz. Yetkililer durduramadı diye diyoruz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız!”