Kadınlar meydanlara çıktı: Erkek devletine karşı isyandayız

Yayın tarihi: 25 Kasım 2020 Çarşamba 9:25 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 11:03 pm

Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Kadıköy’de bir araya gelerek kadına yönelik şiddeti protesto etti.

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında binlerce kadın, akşam saatlerinde Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde toplandı. Kadınlar Birlikte Güçlü – 25 Kasım İnisiyatifinin düzenlediği eyleme birçok kadın örgütü de katıldı.

“Sesimiz yankılansın: Birbirimiz için sokakta erkek devletine karşı isyandayız” pankartı açan kadınlar İskele meydanında basın açıklamalarını Kürtçe ve Türkçe okudu.

“SOKAKTAYIZ, İSYANDAYIZ”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pandemiyle mücadelede en ön safta yer alan sağlık emekçilerinin büyük bir bölümünü oluşturan kadınlar alkış değil, önlem istiyor!

Ucuz, esnek ve kayıt dışı şekilde en güvencesiz işlerde çalıştırılan, kimsenin yapmak istemediği bakım işlerini üstlenen, ayrımcılık ve ırkçılık nedeniyle sokakta, iş yerlerinde her daim şiddete açık bırakılan göçmen kadınlar yok sayılmak değil eşit, özgür ve insanca yaşamak istiyor!

LGBTİ+’lar ve her türlü kimlik ve yönelimdeki kadınlar ayrımcılık, nefret ve şiddetten uzak; eşit ve özgür bir yaşam istiyor!

Çünkü kadınların emeği ve hayatı üzerindeki bu baskılarla erkek şiddetine mahkum edilmek istenmesi arasında çok açık bir ilişki var.

İsteklerimiz, arzularımız, sınırlarımız, iradelerimiz, emeğimiz, bedenimiz, sesimiz, taleplerimiz, haklarımız, kazanımlarımız, yaşamlarımız ve mücadelemizle buradayız! Erkek, devlet şiddetinin yarattığı bu karanlığa karşı tüm renklerimizle, dayanışmamızın gücüyle, mücadelemizin rengiyle buradayız, birlikteyiz.

Sesimiz yankılansın: Haklarımız, hayatlarımız, birbirimiz için erkek-devlet şiddetine karşı birlikteyiz, sokaktayız, isyandayız!”