Kadınlar kedilerin velayetinde anlaşamadı olan dört polise oldu

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2023 Perşembe 1:30 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2023 Perşembe 1:32 pm

İstanbul’da ilginç bir olay yaşandı. İki kadın kedilerini çiftleştirmek için sözleşti. Çiftleşmeden sonra kedi doğum yapınca yavrularını paylaşamadılar. Kadınlardan biri polis arkadaşını kullanarak adres tespit etti ve eve baskın yaptı. Kadınlar daha sonra barıştı fakat dört polis hapis cezasıyla karşı karşıya.

İlginç olay İstanbul’da yaşandı. Halk TV’nin haberine göre; Büşra Seymen ve Kübra Arifoğlu kedilerini çiftleştirmek için tanıştı. Fakat Seymen ve Arifoğlu daha sonra kedinin yavrulamasının ardından karşı karşıya geldi. Kedileri paylaşmak isteyen ikili ortak bir nokta tespit ederek buluşma kararı aldı.

EŞİNE YANLIŞ ADRES POLİSLE EV BASKINI

Kedileri alan Seymen’in eşi belirlenen adrese gitti. Büşra Seymen’in kaldığı eve de diğer kadın Kübra Arifoğlu yanında eşi ve bir polisle geldi. Arifoğlu Seymen’e, “Senin adresini bulamayacağımı mı sandın. Ama tanıdığım polis vardı. Bak buldum” dedi. Bu sırada yanlarında gelen polis de kimliğini göstererek eve başka polis çağırdı.

Olayın ardından Büşra Seymen görevi kötüye kullanan polis ve Arifoğlu çiftinden şikayetçi oldu.

ARAP SAÇINA DÖNEN OLAYDA DÖRT POLİS ŞÜPHELİ

Olay savcılığa intikal etti. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı geniş soruşturma başlattı. Seymen’in bilgilerinin kim tarafından sorgulandığı ortaya çıktı. Sorguyu yapan kişinin emekli polis Murat Yılmaz olduğu tespit edildi. Savcılık emekli polisin sorgulamayı nasıl yaptığını araştırınca bu kez Yılmaz’ın sicilin ve şifresinin kullanılarak Onur Turgut adında başka bir polisin araştırma yaptığı belirlendi. Talimatının da Ahmet Karakaya tarafından verildiği ortaya çıktı. Karakaya’nın da ifadesinde talimatı veren kişinin Fatih Altunkaya adlı polis olduğu belirlendi.

SORUŞTURMA İZNİ İSTENDİ

Soruşturmayı yürüten savcılık polisler hakkında soruştura izni verilmesi için Sultangazi Kaymakamlığı’nda talep yazısı yolladı. İzin verildikten sonra dört polis hakkında görevi kötüye kullanma ve kişisel verileri ele geçirme ve yayma suçlamasıyla dava açıldı.

Polis memuru Fatih Altunkaya Emniyet’te verdiği ilk ifadesinde, “Ben halen Eyüpsultan Emniyet Müdürlüğü’nde ekip memuru olarak görev yapmaktayım. Üzerime atılı suçlama hakkında yeteri kadar bilgi sahibi oldum. Olayın yaşandığı gün yani 1 Mart 2022 günü evde istirahat ediyordum. Kübra Arifoğlu ve eşi Engin Arifoğlu benim yaklaşık on yıldır arkadaşlarım olur. Kendileriyle sık sık görüşürüz. Kübra internet üzerinden kedisini çiftleştirmek için Büşra Seymen isimli kadınla tanışmış ve çiftleşmeye dair aralarında protokol yapmışlardır. Bu olaydan önce yaklaşık üç ay görüşmüşler ve birbirlerinin ikamete gidip gelmişlerdir. Büşra Seymen isimli şahıs kedisi doğum yaptıktan sonra yavruları paylaşma konusunda anlaşmazlık çıkarmıştır. Sonrasında ise uzlaşma sağlanmıştır. Arkadaşım Kübra Arifoğlu’nu arayarak yavru kedileri evine yakın petshopa bıraktığını söylemiştir. Ancak olay günü petshopa gitmemize rağmen yavru kedinin orada olmadığını gördük” dedi.

POLİSTEN İLGİNÇ SAVUNMA

“Kübra ve eşine polis merkeze gidip şikayetçi olun dedim” diyen Altunkaya, “Kübra herhangi bir sorun olmayacağını söyledi. Ben bu durumdan emin olmak ve adresi herhangi bir sıkıntı çıkmaması için polis Ahmet Karakaya’ya mesaj atmak suretiyle Büşra Sekmen isimli şahsın telefon numarasını verdim. İlgili şahsın adresini tarafıma talep ettim. Kübra’nın eşi ve ben bahse konu adreste aracı park ettik. Kadınların kendi aralarında çözüleceğini düşündüm. Ancak bir süre sonra bağrışma sesleri geldi. Tartışma sonrası biz aracımızla olay yerinden ayrıldık. Suçlamayı kabul etmiyorum” diye konuştu.

KADINLAR BARIŞTI POLİSLERİN BAŞI BELADA

Kadınlar dava açıldıktan sonra kedileri eşit şekilde bölüşüp barıştılar. Polisler ise hapis cezası ve meslekten men ile karşı karşıya.