Kadınlar futbolda altın madalya Kanada’nın

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2021 Cuma 6:11 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2021 Cuma 6:11 pm

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları kadınlar futbol final Kanada rakibi İsveç’i penaltılarda devirdi, altın madalyanın sahibi oldu.

Tokyo 2020 Kadınlar Futbol final maçında İsveç ile Kanada altın madalya için kozlarını paylaştı. Nissan Stadyumu’nda oynanan ve TRT SPOR’dan naklen futbolseverlerle buluşan keyifli müsabakanın 34. dakikasında Blackstenius ile Kanada ağlarını sarsan İsveç, 1-0 öne geçti.

İkinci yarıda baskısını arttıran Kanada, VAR kararıyla 67. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Fleming, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skora denge getirdi.

Kalan sürede başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti. Uzatma devresinde de herhangi bir takım öne geçmeyi başaramadı ve müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi.

Kazananın altın madalyaya ulaşacağı penaltı atışlarında her iki takım da karşılıklı hatalar yaptı. Ancak Kanada, rakibine Grosso’nun vuruşuyla seri penaltılarda rakibine 3-2 üstünlük sağladı ve altın madalyaya ulaştı.

İsveç ise organizasyonu ikinci olarak gümüş madalyayla tamamladı. Kadınlar Futbol üçüncülük maçında ise Avustralya’yı 4-3 mağlup eden ABD, bronz madalyanın sahibi olmuştu.