Kadınlar Birlikte Güçlü’den 8 Mart için ‘Kadın Grevi’ kararı

Yayın tarihi: 15 Ocak 2019 Salı 7:23 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2019 Salı 7:23 pm

165 kadın ve LGBTİ+ örgütünün çağrısıyla düzenlenen Türkiye Kadın Buluşması’nın sonuç bildirgesi yayımlandı. Kadınların gündeminde 8 Mart grevi, imkânlar ve yapabilecekleri var 

165 kadın ve LGBTİ+ örgütünün çağrısıyla, 35’i aşkın ilden kadın “Haklarımız, hayatlarımız ve kazanımlarımız bizim” diyerek 5-6 Ocak’ta İstanbul’da bir araya gelmişti.

Artvin’den Van’a, Adana’dan Muğla’ya, Antakya’dan Erzincan’a, Samsun’dan Diyarbakır’a, Ankara’dan Batman’a, Balıkesir’den Urfa’ya, Kocaeli’den Mardin’e, Antalya’dan İzmir’e, Çanakkale’den Dersim’e 800’ü aşkın kadın, kendilerini bir araya getiren nedenleri ve birlikteliklerin nasıl daha da büyüyebileceğini tartıştığı buluşmanın bugün (15 Ocak) sonuç bildirgesi yayımlandı.

Kadınlar Birlikte Güçlü tarafından yayımlanan Türkiye Kadın Buluşması’nın sonuç bildirgesinde, öncelikli olarak farklı illerle iletişimi sağlamak amacıyla haberleşme ağı kurmaya karar verildiği belirtildi. Kadınlar, buluşmanın sonuçlarını konuşmak ve nasıl hayata geçireceklerini tartışmak için bulundukları illerde bir araya gelecekler.

Kadınlar ayrıca yakın tarihte, 8 Mart’ta birlikteliklerine dair grev tartışması yürüttüklerini belirterek yapabileceklerini gündemlerine aldıklarını duyurdu.