Kadınlar, Aylin Sözer’in öldürüldüğü yerde eylemdeydi: Kadın cinayetlerini durdurmak için o mevkilerde makamlarında oturanların gerekirse koltuklarını sallarız

Yayın tarihi: 30 Aralık 2020 Çarşamba 7:17 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2020 Perşembe 12:17 am

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Maltepe’de öğretim görevlisi Aylin Sözer’in öldürüldüğü yerde eylem düzenledi. Eylemde konuşan platformun Genel Sekreteri Fidan Ataselim, “Kadın cinayetlerini durdurmak için o mevkilerde makamlarında oturanların gerekirse koltuklarını sallarız.” dedi.

Öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer, Kemal Ayıldız isimli erkek dün sabah saatlerinde yakılarak öldürüldü. Aynı gün içinde Malatya’da yaşayan Selda Taş, evli olduğu Mehmet Taş, Gaziantep’te yaşayan Vesile Dönmez oğlu Uğur Dönmez, Betül Tuğluk ise oğlu Berk A. tarafından öldürüldü.

Artan kadın cinayetleri tepki toplarken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’da Maltepe’de Aylin Sözer’in öldürüldüğü yerin önünde eylem düzenledi.

Maske ve sosyal mesafe kurallarının gözetildiği eylemde konuşan platformun Genel Sekreteri Fidan Ataselim, şunları söyledi:

“Bu ülkede kadınların susmayı bıraktığı çok oldu; böyle vahşice işlenen kadın cinayetlerinin ardından elbette ki ‘Susmayalım’ demeye devam edeceğiz ama bu şiddet niye geliyor bunu da anlamak lazım. Çünkü kadınlar artık susmuyor, kendi kararlarını veriyor. Daha fazla kadın çalışmak istiyor, ekonomik olarak bağımsız olmak istiyor, bir başkasına muhtaç olmak istiyor. Daha fazla kadın her gün kadınların öldürüldüğünü görmesine rağmen şiddete boyun eğmiyor. O yüzden şimdi çok zor ve çetin bir süreçteyiz. Artık kimse bize ‘Siz baş kaldırdığınız için böyle başınızı eziyorlar’ demesin; biz baş kaldırmaya ayakta durmaya devam edeceğiz. Bugün ve her gün meydanlarda bir kadın kardeşimizin başı sıkıştığında yanında, adliye koridorunda mahkemelerde olmaya devam edeceğiz. Kadın cinayetlerini durdurmak için ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatmak için esas o mevkilerde makamlarında oturanların yapması gerekenleri hatırlatarak gerekirse koltuklarını sallarız. Başka türlü olmayacak.”

“ERKEKLER, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ UYGULAMAYANLARDAN CESARET BULUYOR”

Eylemde söz alan Esin İzel Uysal ise şunları söyledi:

“Aylin Sözer dün öldürüldü ve Aylin’i öldüren fail delilleri ortadan kaldırmak istedi. Erkekler buna nasıl cürret edebiliyor? Nasıl bir kadını öldürüp, yaşam hakkını bir de bu hiç olmamış gibi delilleri ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Buna nasıl cürret ediyorlar, nereden buluyorlar bu cesareti? İşte İstanbul Sözleşmesini uygulamayanlardan buluyorlar bu cesareti”

Kadın cinayetlerini protesto eylemine polis müdahalesi: Gözaltılar var