Kadınlar 8 Mart’ta her yerde! İşte il il yürüyüş programları

Yayın tarihi: 8 Mart 2023 Çarşamba 10:46 am - Güncelleme: 8 Mart 2023 Çarşamba 10:46 am

Kadınlar, iktidarın tüm yasaklarına rağmen bu yıl da 8 Mart’ta alanlarda olacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların il il yürüyüş programları belli oldu. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında sesleri duyurmak için alanlara çıkacak. İktidarın tüm ablukalarına rağmen kadınlar; etkinlikler, mitingler ve feminist gece yürüyüşlerinde olacaklar.

İl il 8 Mart etkinlikleri şu şekilde:

ADANA

Adana Kadın Platformu’nun çağrısıyla İnönü Parkı’nda saat 17.30’da yürüyüşe başlayacak olan kadınlar, Atatürk Parkı’nda da basın açıklaması yapacak.

ANKARA

19. Feminist Gece Yürüyüşü İnisiyatifi ve Ankara Kadın Plaformu’nun çağrılarıyla kadınlar saat 19.30’da Sakarya Meydanı’nda toplanarak Yüksel Caddesi’ne yürüyecek.

Taksim’de 8 Mart paniği!

ANTALYA

Antalya Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar, Kışlahan Oteli önünde saat 17.30’da buluşacak ve Feminist Gece Yürüyüşü saat 19.00’da Üçkapılar’dan başlayacak.

ARTVİN

Hopalı ve Kemalpaşalı Kadınlar Örgütlenmesi’nin çağrısıyla kadınlar, saat 17.30’da Hopa Parkı’nda bir araya gelecek.

AYDIN

Kadınlar, Aydın Kadın Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla saat 18.30’da Sevgi Yolu’nda buluşacak.

BALIKESİR

8 Mart Ayvalık Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda saat 18.00’de buluşacak ve basın açıklaması yapacak.

BURSA

Kadınlar, Bursa Kadın Meclisi’nin çağrısıyla saat 18.30’da Fomara Meydanı’nda toplanacak ve 19.00’da Kent Meydanı’na yürüyecek.

ÇANAKKALE

Çanakkale Feminist Dayanışma’nın çağrısıyla kadınlar, saat 19.30’da İskele Meydanı’nda buluşacak.

Ayrıca kadınlar, Çanakkale 8 Mart Platformu’nun çağrısıyla 17.30’da Golf Çay Bahçesi yanından yürüyüşe başlayacak ve saat 18.00’de İskele Meydanı’nda basın açıklaması yapacak.

ÇORUM

Çorum Kadın Meclisi’nin çağrısıyla kadınlar, saat 18.30’da Kades Meydanı’nda bir araya gelecek.

DENİZLİ

Denizli LGBTİ+ Aileleri Grubu, TİP’li Kadınlar ve Kampüs Cadıları’nın çağrı yaptığı kadınlar, saat 18.30’da Denizli Valiliği önünde bir araya gelecek.

ESKİŞEHİR

Kadınlar, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla Espark Bağlar kapısından saat 18.30’da yürüyüşe başlayacak.

HATAY

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Örgütlenmesi’nin çağrısıyla kadınlar, “Yaşamı yeniden kuracağız. 8 Mart’ta yaşam zinciri kuruyoruz” sloganıyla saat 13.30’da Uğur Mumcu Meydanı’nda bir araya gelecek ve saat 14.00’te Yaşam Zinciri Eylemi başlayacak.

İSTANBUL

21. Feminist Gece Yürüyüşü için kadınlar, “Öfkeliyiz, yastayız patriyarkal kapitalist yıkıma karşı feminist isyandayız!” sloganıyla Taksim’de saat 19.30’da buluşacak.

İZMİR

6. Feminist Gece Yürüyüşü İnisiyatifi’nin çağrısıyla kadınlar saat 19.30’da Eski Leman Kültür (Penguen Kitabevi) önünde toplanacak ve saat 20.00’de yürüyüşe başlayacak.

Kadınlar, İzmir Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 18.30’da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi Penguen Kitabevi önünde bir araya gelecek.

KOCAELİ

Kadınlar, Gebze Kadın Meclisi’nin çağrısıyla Gebze Kent Meydanı’nda saat 19.00’da bir araya gelecek.

MERSİN

9. Mersin Feminist Gece Yürüyüşü için kadınlar Kushmioto Sokağı’nda saat 19.00’da buluşacak.

MUĞLA

Kadınlar, Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla Fethiye Kültür Merkezi önünde saat 18.30’da bir araya gelecek.

SAMSUN

Samsun Kadın Dayanışması’nın çağrısıyla kadınlar, Küçükpazar (Eski Vergi Dairesi) önünde saat 18.00’de buluşacak.