Kadının cep telefonunu çalan kapkaççıları sokaktakiler yakaladı

Yayın tarihi: 6 Haziran 2022 Pazartesi 11:31 am - Güncelleme: 6 Haziran 2022 Pazartesi 11:31 am

İstanbul Esenyurt’ta 2 kişi sokakta çocuğu ile yürüyen bir kadının cep telefonunu alarak hızla kaçtı. Kaçmaya çalışan 2 kapkaççıyı sokaktakiler yakalayıp polise teslim ederken yaşananlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. 

Gökevler Mahallesi’nde 4 Haziran günü meydana gelen olayda çocuğuyla yürüyen Leyle S.’nin cep telefonu, 2 şüpheli tarafından kapkaç yöntemi ile çalındı. Telefonu çaldıktan sonra kaçan 2 kişiyi gören sokaktakiler kapkaççıları yakalamak için peşlerinden koştu. Hafif ticari aracın sürücüsü, kendisine doğru gelen kapkaççıyı tutarken, diğer şüpheli de vatandaşlar tarafından yakalandı.

Kapkaççıları yakalayan yurttaşların durumu polis ekiplerine bildirmesi ile telefon hırsızları M.Ö. ve R.A. gözaltına alındı. Çalınan cep telefonu kadına iade edilirken yaşananlar iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler daha sonra ise adliyeye sevk edildi. Olayın görgü tanığı Seyfi Akbudak, “Sabah saatlerinde bir kadının cep telefonunu çaldılar. Kaçmaya başladılar. Biz de peşlerinden gittik. Kırmızı bir araç onları kovalıyordu. Kadının yanında 2-3 yaşlarında çocuk vardı. Polisleri çağırdık. Geldiler, alıp götürdüler” dedi.

Sosyal medya 50 liralık benzin koyulan otomobilin kahkahasını konuşuyor