Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde büyük gaf! Erdoğan’dan anlam değiştiren hata

Yayın tarihi: 25 Kasım 2020 Çarşamba 3:06 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 3:06 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Grup Toplantısı’ndaki konuşması sırasında unuttuğu tek kelime cümlenin anlamını değiştirdi. Erdoğan, 25 Kasım “Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü” derken “şiddete” kelimesini atlayınca Kadına Karşı Mücadele lafı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklenirken, Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü’nü kutlarken söylediği ifade dikkat çekti. Erdoğan, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü derken şiddete kelimesini atlayınca Kadına Karşı Mücadele lafı ortaya çıktı.

Erdoğan’dan Arınç’a: Teröristin yazdığı kitabın okunmasını isteyen kişi beni rencide etti

Erdoğan’ın konuşmasındaki ilgili bölüm şöyle:

“24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tekrar tebrik ediyorum. Bu vesileyle 25 Kasım Kadına Karşı Mücadele Günü’nde tüm kadınlarımızın hak ve adalet mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha tekrara etmek istiyorum. İnsanlığın yarısı ve ailenin temeli olan kadınlarımızı her türlü tehlikeden korumak  en başta gelen görevimizdir. Siyasetten iş hayatına kadar her alanda kadınlara verdiğimiz destekle inşallah hep birlikte hedeflerimize ulaşacağız. “

AKP’nin kadın düşmanlığı