Kadına yönelik şiddeti önleme merkezinde kadın çalışanlara taciz!

Yayın tarihi: 29 Kasım 2019 Cuma 5:18 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2019 Cuma 5:18 pm

Bursa’da Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’de çalışan 11 kadın, kurum müdürü tarafından tacize uğradıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kadınların şikayetleri sonrası ŞÖNİM müdürü açığa alındı

Bursa’da Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) çalışan 11 kadın, kurum müdürü olarak görev yapan Tayfun Erol’un kendilerini taciz ettiği iddiasıyla savcılığa şikayette bulundu.

Kadınlar, aylar süren tacizin ardından yaşadıklarını birbirlerine anlatınca olayın boyutu açığa çıktı ve şikayette bulunmaya karar verdiler.

BursaMuhalif.com’da yer alan habere göre, kadınlar Tayfun Erol’un kendilerine uzun süredir sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğunu beyan etti. Yani çalışanlarının tamamı kadın olan ve şiddete uğrayan kadınlara yardım etmekle yükümlü olan ŞÖNİM’in kendisi bir “kadına şiddet” mekanına dönüşmüştü.

ŞÖNİM’ler 2012 yılından itibaren, şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara, sığınak, psiko-sosyal, hukuk, sağlık, istihdam ve eğitim destekler verilmesi amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı bir kurum olarak kurulmuştu.

Bakanlık müfettiş atadı

11 kadının savcılığa verdiği ifadelerle olayın açığa çıkması sonucunda ŞÖNİM müdürü açığa alındı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olayla ilgili müfettiş atadı.

ŞÖNİM: “Konuyla ilgili bilgi verilmez”

İddialarla ilgili yanıt almak için Bursa ŞÖNİM’e telefonla ulaşan Sendika.Org muhabirinin bir yetkiliyle görüşme talebi geri çevrilirken, telefona çıkan ŞÖNİM görevlisi “Yetkililerin konuyla ilgili bilgi vereceğini zannetmiyorum, verilmez de zaten” dedi.