Kadına şiddet zanlısı ceza almamak için Almanya vatandaşlığına geçti iddiası!

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 9:34 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 9:34 pm

Kız arkadaşına şiddet uygulamakla suçlanan Danyal Tolgahan Alpaslan Seyrek’in ceza almamak için Almanya vatandaşlığına geçtiği öne sürüldü.

İstanbul Büyükada’da yedi yıl önce Danyal Tolgahan Alpaslan Seyrek’in kız arkadaşına şiddet uyguladığı suçlamasıyla açılan davanın duruşması görüldü. Adalar Adliyesi’ndeki Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya olaya müdahale ederken Seyrek ile müdahale eden ve çıkan kavgada kulağı kopan Eyüp Çelik ve Eyüp Çelik’in avukatı Hilal Göktepe Öztürk katıldı.

CEZA VERİLDİKTEN SONRA İADE TALEBİ

Hilal Gültepe Öztürk, “Sanığın alman vatandaşlığına geçtiğine dair duyumlar aldık. Şayet Alman vatandaşlığına geçmişse ceza verildikten sonra iadesini talep ediyoruz. Müvekkilimin maddi ve manevi zararı vardır. Ameliyat olması için 60 bin TL’ye ihtiyacı vardır. Bugüne kadar tedavisi için harcanmış olan 150 bin TL’lik tazminat talebimiz olacaktır” dedi.
Mahkeme, Almanya’da oturan sanık Danyal Tolgahan Alpaslan Seyrek hakkında yakalama emrinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

“YİNE GÖRSEM MÜDAHALE EDERİM”

Seyrek ile çıkan kavgada kulağı kopan ve kopan kulağını bir martının kaptığı Eyüp Çelik, duruşma sonrasında açıklamalarda bulundu. Eyüp Çelik, söz konusu olayın yaşandığına şahit olsa yine müdahale edeceğini söyledi.

Çelik şu ifadeleri kullandı:

“Bundan 7 yıl önce bir kadının şiddete maruz kaldığını gördüm. Erkek arkadaşı tarafından ciddi bir şekilde dövülüyordu. Gittim kadını elinden aldım. Kadını elinden alınca kadın bir nefes aldı, kendine geldi. Daha sonra erkek arkadaşı bana sataşmaya başladı. Ben de kendimi korumak zorunda kaldım. Diğer vatandaşlar izliyordu. Müdahale eden biri yoktu. Ben sırt üstü yere yapışınca adam üstüme çullandı. Yanağımı ısırırken ben kafamı çevirdim. Kulağımı ısırıp kopardı. Kopardığı gibi parçayı martı alıp götürdü. Kadınlar bedenen güçsüz olabilir ama bu onlara şiddet uygulanacağı anlamına gelmez. Sonuna kadar da kadınların arkasındayım. Yine görsem yine müdahale ederim.”

Kadına şiddet uygulayan kişiye motosikletin üzerinden atlayarak müdahale etti