Kadın Savunma Ağı sınırda: Kadın dayanışması sınır tanımaz

Yayın tarihi: 3 Mart 2020 Salı 11:05 pm - Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 11:05 pm

Kadın Savunma Ağı’ndan oluşturulan 4 kişilik heyet, Edirne’de mültecilerle dayanışmaya gitti.

İdlip’te 27 Şubat’ta yaşanan saldırı sonrasında yapılan açıklamalarda en az 33 askerin hayatını kaybettiği, 32 askerin ise yaralandığı bilgisinin gelmesinin üzerine, Türkiye’de yaşayan mülteciler iktidar tarafından yeniden pazarlık konusu haline getirildi. Saldırının hemen sonrasında, sınır kapılarının açıldığı iktidar tarafından duyuruldu. Bunun üzerine 10 binlerce mülteci sınır kapılarına gitti. Ancak sınır kapılarının açılmadığı çok kısa bir sürede anlaşıldı.
Günlerdir Edirne’de sınırdan geçmeyi bekleyen mülteciler, insanlık dışı şartlarda, gaz bombaları saldırısı altında bekleyişini sürdürüyor. Pek çoğu insan kaçakçıları tarafından hiçbir güvenliği olmayan botlarla Yunanistan’a götürüleceği söylenerek dolandırılıyor ve ölüme terk ediliyor.

Kadın Dayanışması sınır tanımaz

Tüm bu yaşananların üzerine Kadın Savunma Ağı, “Kadın Dayanışması Sınır Tanımaz” diyerek bir kampanya düzenledi. Sadece 24 saatte Türkiye’nin dört bir yanından gösterilen dayanışma sayesinde yüzlerce çocuk maması, çocuk bezi, ped, pişik kremi, biberon, emzik ve ıslak mendil mültecilere ulaştırıldı.

Kadın Savunma Ağı’ndan giden heyetin ilk aktardıkları bilgiler: