Kadın pilotun yaşadığı kaza nefes kesti! Uçak havadayken kanopi bir anda açıldı

Yayın tarihi: 24 Haziran 2024 Pazartesi 4:40 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2024 Pazartesi 4:40 pm

Hollandalı pilot Narine Melkumjan, akrobasi uçuşu sırasında yaşadığı kazanın görüntülerini yayınladı. Uçağın kanopisinin açılmasıyla zor anlar yaşayan kadın pilot, soğuk kanlı bir şekilde uçuşu noktaladı. Sosyal medyada gündem olan görüntüler, aksiyon filmlerini aratmadı.

Hollandalı pilot Narine Melkumjan’nın Extra 330LX uçağı ile havadayken yaşadığı olayın görüntüleri izleyenlerin nefesini kesti.

Havada akrobasi sırasında kanopisi birden açılan kadın pilot, soğuk kanlı bir şekilde uçuşa devam etti.

Pilotun yaşadığı zor anlar yüz ifadesine yansırken, Melkumjan sağlıklı bir şekilde uçuşunu noktaladı.

Melkumjan’ın 3 gün önce sosyal medyada yayımladığı görüntüler kısa sürede gündem oldu.

Melkumjan, görüntülerin birkaç yıl önce kaydedildiğini belirterek, yaşadığı olaya ilişkin şunları söyledi:

“Birkaç yıl önce, o günkü ikinci akrobasi eğitim uçuşumda, çok sıcak bir yaz gününde, uçurduğum Extra 330LX’in kanopisi uçuş sırasında açıldı ve paramparça oldu.

Videodan da görebileceğiniz gibi, kalkıştan önce doğru bir görsel kontrol yapsaydım kaçınılabilecek zorlu bir deneyimdi. Kanopi kilitleme pimi hiçbir zaman kilitli konuma gelmemişti ve kontrollerim sırasında bunu fark edemedim.

Ayrıca, COVID’den kurtulduktan hemen sonra, vücudumun tamamen güç kazanmasına yetecek kadar zaman tanımadan eğitim kampına gitme hatasını da yaptım.

Herhangi bir göz koruması olmadan uçmak, uçuşu olduğundan daha da zorlu hale getirdi. Uçuş, gürültü, nefes alma güçlükleri ve görüş mesafesinin azalmasıyla dolu, üzücü bir deneyimdi. Görüşümü tamamen toparlamam neredeyse 28 saatimi aldı.

Aerodinamik olarak bazı büfe ve kontrol edilebilirlik zorlukları yaşadım. Muhtemelen en zor kısım gücü içeride tutmak, böylece görüşümü ve nefesimi kinetik enerjiyle değiştirmekti. Her ne kadar gürültüden dolayı koçumun radyoda ne dediğini duymak zor olsa da, yüksek ve net bir şekilde şunu duydum: “Uçmaya devam edin.”

Eğer bunu izleyen bir pilotsanız, umarım hikayem öğretici bir hikaye olur ve hatalarımdan ders çıkarırsınız. Bu video görüntüsünü paylaşmam bu kadar uzun sürdüğü için üzgünüm. Zayıf yönlerimi hepinizin görmesi için ortaya koymak kolay değil.

Ancak eksikliklerimiz ve bu süreçte öğrendiğimiz dersler konusunda şeffaf olmanın ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Tüm pilot arkadaşlarıma güvenli uçuşlar diliyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ