Kadın örgütlerinden Gezi Davası’nda tutuklananlar için Bakırköy Cezaevi önünde eylem

Yayın tarihi: 30 Nisan 2022 Cumartesi 5:28 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2022 Cumartesi 6:45 pm

Kadın örgütleri Gezi Davası’nda tutuklanan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde eylem yaptı.

Kadın örgütleri, İstanbul Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde, Gezi tutukluları Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden için eylem yaptı. Eylemde konuşan Mücella Yapıcı’nın kardeşi Müberra Zöhre, “Onur duyuyorum ablamla. Ablamın olduğu her yerde, her şey çok güzel olur” dedi.

18 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan Mücella Yapıcı’nın kızı Cansu Yapıcı da eylemde yaptığı konuşmada “Ben aslında size içeriden mesaj iletmek için söz aldım” diyerek şunları söyledi:

“BUGÜN BURADA OLDUĞUMUZU BİLİYORLAR, HEYECANLA BEKLİYORLARDI”

“Perşembe günü Mücella ve Çiğdem’i gördük. Moralleri gayet yerinde, sağlıkları iyi. Dimdik duruyorlar. Orada bir sistem kurmuşlar. Çok selamları var. Dışarıyı çok merak ediyorlar. Bugün burada olduğumuzu biliyorlar, heyecanla bekliyorlardı. Morallerinin yüksek olduğunu, içeride, bu karanlık bitene kadar kendi sağlıklarını ve morallerini yüksek tutmaya devam edeceklerini söylediler.”

“Mücella Yapıcı, cezaevi koşullarının iyileştirilmesi için rapora başlamış bile. Çiğdem de göçmenlerle ilgili neler yapılabilir buna kafa yormaya başladı. Siz dışarıda sağlam durun biz burada iyiyiz, mücadeleye devam diyorlar. Gezi’nin bakiyesini yüklenmekten de onur duyduklarını söylüyorlar.”

Mücella Yapıcı’nın kardeşi Müberra Zöhre ise şunları söyledi:

“ONUR DUYUYORUM ABLAMLA”

“Düşünebiliyor musunuz Mücella Yapıcı ile karıştırılmanın onurunu. Onur duyuyorum ablamla. Bu hukuksuzluğun düzeltileceğine inanmak istiyorum. Düzeltecekler. Ablam bulunduğu yeri cennete çevirmesiyle meşhurdur bizim aramızda.”

“Mimarlığı da bundan seçti sanıyorum. Şehri düzeltiyordu, içeri koydular. Ablam şimdi de içeriyi düzeltiyor. Çok da güzel düzeltir eminim. Benim ortalık toplamam meşhurdur ama ablam gibi yapamam. O çok güzel yapar. Dediklerini yapsınlar. Umudumu kaybetmedim, ablamın olduğu her yerde, her şey çok güzel olur.”

TMMOB Şehir Plancıları Odası’ndan Pınar Giritlioğlu, “8 arkadaşımızın hukuksuz yargılamaları ve tek somut delil olmadan çarptırıldıkları cezaları kınıyoruz, reddediyoruz. Bu hukuksuzluğa karşı duracağız. Tüm meslek örgütlerimizle, dayanışma platformlarımızla arkadaşlarımızın yanındayız. İçeride bulunmaları, Gezi’deki itirazların susturulacağı anlamına gelmiyor. Biz Gezi’yi, her yerdeyiz. Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sonuna kadar arkadaşlarımızla mücadele etmeye devam edeceğiz. En kısa sürede arkadaşlarımızı geri alacağız” diye konuştu.

Gezi protestoları sırasında gaz fişeğinin vücuduna isabet etmesi nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ise “Bir kez daha adaletsizlikle karşılaştık. Bizim çocuklarımızın katilleri yargılanmazken avukat Can Atalay içeride, Mücella abla burada. Ne Mücella abla ne yedi arkadaşımız emir vermedi, hiçbir anneyi meydanlarda yuhalamadı. Yargıçlara sesleniyorum: arkadaşlarımızı serbest bırakın, katilleri yargılayın” dedi.

MÜCELLA YAPICI’NIN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Kadın örgütleri konuşmalar sonrası Mücella Yapıcı’nın doğum gününü kutlamak için balon uçurdu.

Mücella Yapıcı’nın kızı annesinin cezaevinden ilk mesajını paylaştı